IMOB scoort wereldwijd    26 jun 2020

IMOB scoort wereldwijd
26 jun 2020

Ook als kleine onderzoeksgroep kan je wereldwijd toonaangevend zijn. Dat bewijzen Geert Wets en Tom Brijs van IMOB met hun respectievelijk 8e en 13e plaats in de ranking van de meest invloedrijke auteurs die Accident Analysis and Prevention, het toonaangevende tijdschrift op het vlak van verkeersveiligheid, naar aanleiding van zijn 50ste verjaardag opmaakte.

Van beide UHasselt-wetenschappers worden niet alleen met grote regelmaat artikels gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift, zij worden ook zeer vaak geciteerd. “Wij hebben bijvoorbeeld zeer goede data-analyses kunnen doen voor onderzoeksthema’s waar wereldwijd belang aan gehecht wordt,” zegt Tom Brijs. “Dit kwalitatief hoogstaand onderzoek in combinatie met de grote productiviteit die we aan de dag leggen, maakt dat we als kleine onderzoeksgroep toch een belangrijke speler zijn.”
Zo heeft IMOB bijvoorbeeld veel expertise opgebouwd in beleidsmatig onderzoek op het vlak van de impact van flitspalen, trajectcontroles en de herinrichting van gevaarlijke punten. Dat zijn thema’s die overheden wereldwijd bezighouden. De behoefte aan kwalitatief onderzoek naar deze topics is dus groot en IMOB weet daar slim op in te spelen.

Eerder deze week konden we de stijging van UHasselt naar de 46ste plaats in de THE ranking voor jonge universiteiten bekendmaken. Deze erkenning van IMOB is weer een mooi voorbeeld van toponderzoek dat aan onze universiteit gevoerd wordt.