Oproep: deel jouw foto's en verhalen over werken ten tijde van corona    19 mrt 2020

Oproep: deel jouw foto's en verhalen over werken ten tijde van corona
19 mrt 2020

De coronacrisis heeft ook UHasselt stevig in haar greep. Op de campussen is het leven zo goed als volledig stilgevallen, alleen de collega’s voor wie het écht niet anders kan, mogen nog aanwezig zijn.

Maar dat wil niet zeggen dat de werking van onze universiteit ook is stilgevallen! Het gonst nu vooral van de activiteit...bij de medewerkers thuis! Er wordt ge(video)beld, gechat, gemaild en gewhatsappt dat het een lieve lust is. Hoorcolleges op video, meetings in pyjama of met de kinderen op schoot, werken en studeren krijgen plots een heel andere invulling…of betekenis. Zo gingen de laboranten nog snel aan de slag om het tekort aan alcoholgels op te vangen.

“Ik wil iedereen, elke medewerker apart, uitdrukkelijk bedanken voor de manier waarop met deze crisis omgegaan wordt”, zegt rector Luc De Schepper. “Er is ongelooflijk veel creativiteit en veerkracht aan de dag gelegd om onze universiteit ook in deze zeer bijzondere omstandigheden zo optimaal mogelijk te laten functioneren. En dat wordt op een schitterende manier waargemaakt, waarvoor mijn welgemeende dank.”

Wordt het soms een beetje eenzaam, thuis alleen aan het werk? Geen nood want wij aan UHasselt vormen een sterk team en samen slaan we ons door deze bizarre tijd. Stuur daarom jouw verhalen en foto’s over hoe jij werkt in coronatijden naar nieuws@uhasselt.be en wij geven ze een plek op onze intranetpagina 'collega's in coronatijden'

Neem zeker al eens een kijkje want nog net voor de volledige lockdown trokken we met een fotograaf  (met respect voor social distancing) naar campus Diepenbeek. En het was daar ook toen al opvallend leeg.