Prestigieuze award voor doctoraatsonderzoek rond familiebedrijven    8 jun 2020

Prestigieuze award voor doctoraatsonderzoek rond familiebedrijven
8 jun 2020

CONTACTPERSOON

Prof. dr. dr. Frank LAMBRECHTS

32-11-268693

frank.lambrechts@uhasselt.be

Onderzoekster dr. Mira Bloemen-Bekx heeft de “Best Dissertation Award” gewonnen voor haar doctoraatsproefschrift dat ze aflegde aan de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen van UHasselt. Deze prestigieuze award wordt jaarlijks uitgereikt door het gerenommeerde Family Firm Institute (FFI, ffi.org) – na blind, peer review van alle inzendingen – aan wetenschappers die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan het vakgebied Familiebedrijven.

In haar onderzoek met de titel “Enriching the Early Phases of the Succession Process: An Explanation of the Role of Social Mechanisms in Business Families” onder promotorschap van prof. dr. Frank Lambrechts, onderzocht Mira Bloemen-Bekx de sociale mechanismes tussen ouders en kinderen in bedrijfsfamilies die invloed hebben op de carrière-intenties en emotionele betrokkenheid bij het bedrijf van de kinderen.

Grote waardering

Met het toekennen van deze award spreekt de internationale family business community – wetenschappers, familiebedrijven en familiebedrijf adviseurs –  haar grote waardering uit voor het onderwerp en de kwaliteit van het proefschrift. De prestigieuze award zal in oktober 2020 tijdens de FFI Conference in New York worden uitgereikt.

Dr. Mira Bloemen-Bekx heeft haar doctoraatstraject doorlopen bij de Universiteit Hasselt (Research Center for Entrepreneurship & Family Firms) en Hogeschool Windesheim, Zwolle in Nederland. In haar dagelijks leven is zij werkzaam als decaan van het Instituut voor Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen, Nederland.

Fantastische prestatie

Prof.dr. Frank Lambrechts, UHasselt promotor van Mira: “De FFI Best Dissertation Award is niet zomaar een award; het is DE PhD award binnen ons veld. Het Family Firm Institute is het meest invloedrijke globale netwerk van thought leaders in het family business domein. Mira heeft een fantastische prestatie geleverd – erg vernieuwend onderzoek naar inhoud én methoden – en ik ben erg trots dat ik als promotor mijn steentje heb kunnen bijdragen aan haar succes.”