Prijzenregen voor UHasselt-chemici    16 mrt 2020

Prof. dr. Wanda GUEDENS

32-11-268324

wanda.guedens@uhasselt.be

UHasselt Chemie kwam, zag en overwon. Dat is het minste wat je kan zeggen na afloop van het internationale ChemCYS-congres (Chemistry conference for young scientists) einde februari. Maar liefst 7 UHasselt-collega’s vielen er in de prijzen bij de poster en oral presentation awards.

“Een ontzettend mooi resultaat”, zegt een trotse prof. dr. Wanda Guedens, vicedecaan Wetenschappen en professor Chemie. “Uit de hele wereld komen jonge wetenschappers naar dit congres om hun eerste onderzoeksresultaten te presenteren binnen de verschillende onderzoeksdomeinen in de chemie. In alle domeinen selecteert een internationale jury dan de beste poster- en mondelinge presentaties. In de 12 verschillende categorieën haalden 7 UHasselt-doctorandi een award binnen.”

“Van anorganische chemie tot biochemie haalden onze doctorandi prijzen binnen”, zegt prof. dr. ir. Dries Vandamme (professor Chemie). “Een mooi teken dat onze opleiding degelijk toegepast onderzoek aflevert en dat onze doctorandi een relevant antwoord kunnen bieden op de vele uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan elk vanuit hun eigen invalshoek. We mogen ook trots zijn dat zowel onderzoekers vooropgeleid binnen onze instelling excelleren, als internationale studenten die gekozen hebben om hun doctoraatsopleiding aan UHasselt te volgen.”
Vielen in de prijzen:

Analytical and Environment Chemistry

Ms. Elien Derveaux (1e plaats)

Materials Chemistry

Mr. Greg Quintens (1e plaats)

Ms. Sofie Houben (3e plaats)

Organic and Macromolecular Chemistry

Mr. Jochen Vanderspikken (1e plaats)

Life Sciences

Ms. Huong Tran (2e plaats)

Inorganic Chemistry

Ms. Lavinia Calvi (2e plaats)