Renovatie Aula H6    2 jul 2020

32-11-268142

jan.vanhove@uhasselt.be

Een monument verdwijnt en...herrijst

Coronacrisis of niet, er zijn zo van die werkzaamheden die je strategisch in het academiejaar moet inplannen om ze te kúnnen uitvoeren. De renovatie van een aula bijvoorbeeld.
Tot op de draad versleten tapijt en meubilair, energieverslindende verlichting en beperkingen in flexibel gebruik maakten dat aula H6 na enkele decennia aan grondige vernieuwing toe was.

Het monument waarin proffen vele uren het beste van zichzelf gaven om leerstof aan de man/vrouw te brengen, waarin generaties studenten hebben zitten zwoegen en zweten op oefeningen, waar eerstejaars hun introductie in het studentenleven kregen, waar eredoctoraten uitgereikt zijn, lezingen gegeven,...die aula krijgt deze zomer een ‘total makeover’.

De medewerkers van LOA/MAT zijn deze week begonnen met de afbraakwerken en hebben zich daarbij van hun meest inventieve kant laten zien, want het oude projectiescherm en de borden wegnemen bleken geen sinecure.
Na de afbraak krijgt de aula een nieuwe linoleumvloer, (vooraan verplaatsbaar) meubilair, een akoestisch plafond, zuinige led-verlichting en een state-of-the-art video- en audio-installatie waarmee o.a. ook opgenomen en gestreamd kan worden. Het iconische krijtbord verdwijnt en wordt vervangen door een 86”-touchscreen (2 m breed) met eindeloos veel mogelijkheden dat dus helemaal tegemoet komt aan de behoefte om digitaal on top te zijn (uiteraard met de nodige opleiding voor de gebruikers!).

Voorts wordt de aula rolstoelvriendelijk met twee plaatsen voor rolstoelgebruikers en komt er extra ruimte om een podium te creëren. Theaterverlichting en een wandgordijn maken de aula dus ook eventproof.

Gelijktijdig krijgt het dak een extra isolatielaag. De koeling werd onlangs gerenoveerd en bijgevolg zal het in de aula klimatologisch ook aangenaam vertoeven zijn. Moeten we nog meegeven dat er ook extra stopcontacten komen? De batterijen moesten maar eens leeg raken…

Je bent ongetwijfeld benieuwd naar het eindresultaat. Dat presenteren we met veel plezier zodra de werken klaar zijn. Stay tuned!