Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt 46ste plaats in THE ranking jonge universiteiten    26 jun 2020

UHasselt 46ste plaats in THE ranking jonge universiteiten
26 jun 2020

CONTACTPERSOON

dr. Hanne POELMANS

32-11-269176

hanne.poelmans@uhasselt.be


In de ranking voor jonge universiteiten (jonger dan 50 jaar) van het prestigieuze Times Higher Education stijgt UHasselt naar de 46ste plaats. Een zeer mooi resultaat, waarbij de universiteit voor het eerst in de top 50 duikt en 19 plaatsen stijgt ten opzichte van vorig jaar.

De Times Higher Education World University Ranking maakt jaarlijks een oplijsting van de beste universiteiten jonger dan vijftig jaar wereldwijd. In totaal werden er dit jaar 400 jonge universiteiten gerangschikt op basis van hun prestaties op vlak van onderwijs, onderzoek (volume, inkomsten, invloed, reputatie, citaties), internationale uitstraling en inkomsten uit contractonderzoek. Aan elke indicator wordt een percentage gehecht, de optelsom daarvan bepaalt dan de uiteindelijke plaats in de ranking.

“Dit jaar scoort UHasselt 51,5 procent ten opzichte van de best scorende universiteit, dat is een stijging van bijna 4 procent ten opzichte van vorig jaar”, zegt Hanne Poelmans, stafmedewerker onderzoekscoördinatie aan UHasselt. “UHasselt gaat onder meer op vlak van onderzoek (+14%), citaties (+1%) en internationale uitstraling (+1%) vooruit in deze ranking.”

UHasselt behaalt nu dus de 46ste plaats in deze ranking en doet het zo 19 plaatsen beter dan vorig jaar, toen UHasselt 65ste stond. “Hiermee duiken we voor het eerst in de top 50 van beste jonge universiteiten, dat is een heel mooi resultaat”, zegt rector Luc De Schepper. “Voor ons is dit een bevestiging voor het sterke jaar dat UHasselt achter de rug heeft, waarbij heel wat onderzoek met internationale uitstraling gerealiseerd is. We zitten in een stijgende lijn met onze universiteit, dat voelen we zelf aan en dat toont nu ook deze wereldwijde ranking voor jonge universiteiten.”

Alle resultaten kan u hier bekijken.