UHasselt stapt als eerste de wereld rond    21 dec 2020

UHasselt stapt als eerste de wereld rond
21 dec 2020

CONTACTPERSOON

Mevrouw Katleen DE WIT

32-11-268116

katleen.dewit@uhasselt.be

Universiteit Hasselt heeft de hogescholen PXL en UCLL verslagen in de challenge om als eerste te voet rond de aarde te stappen. De wedstrijd werd georganiseerd door de drie hoger onderwijsinstellingen om studenten en personeel in deze coronatijd in beweging te krijgen. UHasselt haalde net geen 5 weken na het startschot als eerste de eindstreep. “Ons doel was om iedereen massaal aan het bewegen te krijgen, en daar zijn we absoluut in geslaagd”, vertellen organisatoren Katleen De Wit en Martine Libens.

499 studenten en personeelsleden van UHasselt stapten samen 52.883km. Dat was 2.000 km meer dan UCLL en maar liefst 22.000 km meer dan PXL. Via de website 10000stappen.gezondleven.be konden deelnemers zich inschrijven en hun dagelijkse stappen registreren. “Gemiddeld werden er 7.500 stappen per dag gezet”, vertelt Katleen trots. “We hebben er heel wat tijd en moeite ingestoken. Martine en ik dachten de challenge uit en organiseerden onder andere, samen met de dienst Studentenvoorzieningen (STUVO), speciale wandelingen rond de campus in Diepenbeek. Die werden zeer positief onthaald, ik ben blij dat onze inspanningen als team geloond hebben.”

De uitdaging haalde bovendien ook een gezonde competitiedrang naar boven bij heel wat deelnemers, waaronder ook de beheerders en de rector. “De rector heeft elke dag zijn stappen geregistreerd”, lacht Katleen. “Super om te zien dat dit initiatief zo breed werd uitgedragen, van beleid tot studenten. Zeker in deze tijden is het heel fijn om op deze manier toch iets samen te kunnen doen, om een gemeenschappelijk doel te hebben.”

Blijven bewegen

UHasselt haalde als eerste de finishlijn, maar de échte overwinning is dat we met z’n allen, over de drie instellingen heen, massaal zijn gaan bewegen de afgelopen weken. Een boost voor onze fysieke en mentale gezondheid. Deze overwinning mag dus niet het einde zijn, vindt Katleen. “Dit is iets positief dat we uit deze crisis hebben kunnen halen, laat het hier dus niet mee ophouden. Blijf bewegen, op een veilige manier in je bubbel.”