Zomereik van ere-gouverneur Herman Reynders krijgt een plek aan UHasselt    10 mrt 2020

Zomereik van ere-gouverneur Herman Reynders krijgt een plek aan UHasselt
10 mrt 2020

CONTACTPERSOON

De heer Eric PASS

32-11-268007

eric.pass@uhasselt.be

De zomereik die ere-gouverneur Herman Reynders schonk aan UHasselt, heeft een plaats gekregen voor het hoofdgebouw van campus Diepenbeek. UHasselt neemt hiermee met veel plezier de handschoen op om mee te zorgen voor meer groen in Limburg. In het najaar zal de universiteit nog negen extra bomen planten ter ere van het 10-jarige gouverneurschap van Herman Reynders.

Tijdens zijn afscheid als gouverneur maakte Herman Reynders bekend dat hij 120 inlandse eiken schonk aan de 42 Limburgse gemeenten en organisaties waar hij mee samenwerkte tijdens zijn gouverneurschap. Op die manier wil de ere-gouverneur van de provincie Limburg op een positieve manier bijdragen in de strijd tegen de opwarming van onze planeet. Ook UHasselt ontving een zomereik (quercus robur). Deze heeft nu een plaats gekregen aan het hoofdgebouw van de campus in Diepenbeek.

“Met veel plezier geven we deze boom een plaats aan onze universiteit”, zegt Luc De Schepper, rector van UHasselt. “Herman Reynders sprak als gouverneur herhaaldelijk de wens uit om 100.000 extra klimaatbomen te planten in Limburg. Wij werken hier met veel plezier aan mee en we zullen naast deze zomereik dit najaar nog negen andere bomen planten op onze campus in Diepenbeek. De tien bomen zullen zo symbool staan voor het 10-jarige gouverneurschap van Herman Reynders. ”

Over de zomereik:

De Quercus Robur, zomereik, is een inheemse goed groeiende eikenboom die tot 30 meter hoog en 25 meter breed kan worden. Zijn veervormige gelobde bladeren zijn olijfgroen tot donkergroen. De zomereik heeft eerst een piramidale vorm, later wordt deze ovaler.