Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

UHasselt en Music for Life    13 jan 2010

13 jan 2010

Music for Life! Ook dit jaar lieten drie Studio Brussel-presentatoren zich een week lang opsluiten in een glazen huis in Gent. Muskietennetten tegen malaria, en wel zoveel mogelijk, dat was het goede doel waar we met z'n allen voor wilden gaan. Niet met een kleine actie zoals die van vorig jaar, waarbij een aantal assistenten wat geld samenlegden. Nee! Dit jaar zou het wat grootser worden aangepakt…

De brainstormsessies in wat ooit de agora was geweest, deden ons echter beseffen dat de tijd geen bondgenoot was voor wie nog met originele ideeën wou komen aanzetten. Een 'gewone' inzamelactie dan maar, onder personeel en studenten. Met Superman als onze patroonheilige, werden mails verstuurd en mensen verleid om zich tot het UHasselt-heldendom te bekeren.

Ondertussen bleek ook het rectoraat gewonnen voor onze plannen. Duizend euro startkapitaal en een aantal flessen champagne die konden worden verloot onder de stortende goede doelenaars, niet min toch? Op donderdag 17 december, om 12 uur, werd het startschot gegeven, en reken maar dat de centjes binnenstroomden. Op dinsdag 22 december om 3 uur klokten we af. Het ingezamelde bedrag werd met een veiligheidsescorte overgemaakt aan het rectoraat, dat zou instaan voor de storting van het totaalbedrag. Want we zouden wel naar het glazen huis gaan, maar al dat geld ook echt meenemen, dat leek ons toch een té riskante operatie.

Berekoud was het, toen we de dag nadien op het Woodrow Wilsonplein arriveerden. Maar ach, we verwarmden ons aan de uitgelatenheid van al die vrolijke mensen voor het glazen huis en … WAT? HOEVEEL? ECHT? NEUH! HUH? 33.000 euro, het bedrag dat de Universiteit Gent had ingezameld, deed ons rillen, en heus niet alleen van de kou. Maar nuchter als we zijn, herleidden we dat feit maar snel weer tot zijn ware proporties. Want hoeveel studenten heeft die mastodont wel niet, en hoeveel personeel?!

Een half uurtje drummen, zo dachten we, en de strijd is gestreden, het ellebogenwerk achter de rug, … Dat was buiten de strikt geregisseerde spontaniteit van het hele gebeuren gerekend. Aanschuiven om je actie te melden, aanschuiven om het filmpje in te spreken, wachten tot we –misschien, heel eventueel, uitzonderlijk – het fiat zouden krijgen om even met Sam De Bruyn te praten, aanschuiven tot het echt zover was …

Twee uur later stond Sammy met een hoofdtelefoon tegen een glazen wand aan te praten, en hij deed dat, het moet gezegd, met verve! De cheque werd afgegeven, met een fles UHasselt-champagne voor de StuBru-presentatoren erbovenop.

Missie volbracht! En om het in StuBru-termen te zeggen, de afrekening: 2208,60 euro voor het goede doel, 441 muskietennetten dus, vier bevroren neuzen, veertig bevroren tenen en heel warme harten! Bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

Bekijk hier het filmpje van Music for Life

Sammy De Ridder, Mieke Goris, Toon Moonen, Anja Wijnants