Logo UHasselt

menu

Olyfran-35


OLVL: Olyfran-Vlaanderen

Organisator

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ORGANISATOR

 

Deel van het Limburgse team 2017-2018

 

OLYFRAN©-Vlaanderen is een unieke organisatie: zes Vlaamse universiteiten (UHasselt als bakermat en hoofdkwartier, KU Leuven, Kulak, UGent, UAntwerpen, VUB) hebben de handen in elkaar geslagen over netten, afdelingen en provincies heen. Leraars uit alle netten werken samen om jaarlijks voor alle wedstrijdcategorieën meerkeuzevragen op te stellen.

Het Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie zorgt voor de nodige financiële middelen, terwijl Interculturalis VZW instaat voor de coördinatie en eindredactie van de vragenreeksen, promotie, sponsoring, logistiek en administratie. Alle Vlaamse universiteiten werken mee aan het opstellen van de vragen en de jurering.

Sinds 1999 maakt OLVL deel uit van de promotie-acties voor de wetenschappen die gevoerd en ondersteund worden door de Vlaamse minister bevoegd voor Wetenschapsinformatie en Innovatie. De minister wil hiermee de Vlaamse jongeren de weg tonen naar de uitdagende wereld van de wetenschappers en van het wetenschappelijk onderzoek.

Enkele andere instellingen zorgen voor een erg welgekomen bijkomende (financiële) steun. Zie het overzicht van de prijzen voor CADET en JUNIOR-MAX.