Logo UHasselt

menu

Olyfran-32


Bindende richtlijnen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BINDENDE RICHTLIJNEN

Je maakt met je klas of met enkele schoolvrienden een filmpje om promotie te voeren voor OLYFRAN, de Vlaamse Olympiade van het Frans of voor het leren van Frans (in het algemeen, op je school of met je leerkracht).

Je stelt een filmploeg samen, kiest een naam ervoor en vraagt een leerkracht als "beschermer".  Vervolgens deel je zo snel mogelijk volgende gegevens mee aan olyfranvl@olyfran.org:

  • de verborgen URL van je filmpje op YouTube
  • de naam van je filmploeg
  • de namen van de leden en hun leeftijd
  • de naam van de "kapitein" van je filmploeg en zijn/haar mailadres
  • de naam van de "leerkracht-beschermer" en zijn/haar mailadres
  • naam en volledig postadres van je school

Het filmpje duurt minimaal 2,5 minuten en maximaal 5,5 minuten. Het moet technisch van behoorlijke kwaliteit zijn (let vooral op de gesproken teksten: duidelijk en luid genoeg) en mag op generlei wijze kwetsend zijn of de goede reputatie van Olyfran of de eigen school aantasten. De jury behoudt zich het recht voor om sommige filmpjes te weigeren.

De titel is in het Frans en de teksten en dialogen zijn minstens voor 2/3 in het Frans.  Meerdere leerlingen komen aan het woord.  Dialogen en teksten samen duren minimaal 1/3 van de filmtijd.

Deelnemers dienen de Organisator Olyfran per e-mail te verwittigen vanaf 15/10/2018 dat ze een filmpje op You Tube gepubliceerd hebben (olyfranvl@olyfran.org). De Organisator Olyfran zal vervolgens het filmpje bekijken.  Daarna ontvangt de indiener van het filmpje vanwege de Organisator Olyfran een mail met de vermelding of het filmpje al dan niet is goedgekeurd.  De goedgekeurde filmpjes worden gepubliceerd op de Olyfransite.  Vanaf dat ogenblik start de wedstrijdtelling van het aantal views.

Deelnemers garanderen dat zij op generlei wijze (auteurs)rechten van anderen schenden en zij dragen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid.  Door het loutere feit van deelname staan zij toe dat de Organisator Olyfran (delen van) hun filmpje mag gebruiken of laten gebruiken voor zijn promotie of voor de promotie van het leren van de Franse taal.

Deelnemers voeren zelf zoveel mogelijk reclame.

De jury behoudt zich het recht voor om meer of minder prijzen toe te kennen in functie van de excellente of ondermaatse kwaliteit van de inzendingen.

 

Wedstrijd 1: Populairste filmpje

De klas of de groep leerlingen die het leukste filmpje publiceert op You Tube en op woensdag 24 april 2019 (24u) het meeste bezoekers kan aantonen, krijgt 20 gratis filmtickets, de tweede 15 en de derde 10. Ook het filmpje dat als eerste meer dan 5000 kijkers heeft, krijgt 5 filmtickets.

 

Wedstrijd 2: Beste filmpje

Een jury zal ook het beste filmpje uitkiezen. Dit wordt beloond met 15 filmtickets.

 

Diepenbeek, 29/05/2018