Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

OndernemersUniversiteit

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PROFESSOREN ONDERNEMERSUNIVERSITEIT

 

Maak alvast kennis met de professoren van de OndernemersUniversiteit 2014-2015.

 

Frank Lambrechts

Frank Lambrechts

Frank Lambrechts is professor organisatieverandering en -leren aan de Universiteit Hasselt en KIZOK Onderzoekscentrum voor Ondernemerschap en Innovatie. Hij heeft zowel een doctoraat in de Sociale Wetenschappen als Bedrijfseconomische Wetenschappen. Zijn onderzoek richt zich vooral op hoe mensen samen kunnen bouwen aan vertrouwen, leiderschap, 'co-ownership' en gezamenlijk leren binnen en tussen familiale en niet-familiale bedrijven. Hij publiceert in diverse internationale tijdschriften. Frank is ook betrokken in de vervolmakingsprogramma's CIGO, HR Leadership en Matrix aan de SEE | School of Expert Education. Frank houdt ervan om samen met praktijkmensen aan de slag te gaan om zoveel mogelijk van en met elkaar te leren.

Piet Pauwels

Piet Pauwels

Piet Pauwels is hoogleraar internationale en industriële marketing. Hij is decaan van de Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt en academisch directeur van SEE | School of Expert Education. Hij doceerde aan de Universiteit Maastricht en de Vlerick Leuven Gent Management School en was gastdocent op universiteiten in de VS, Nederland, Duitsland, België en het VK. Piet zetelt sinds verschillende jaren in de Jury van de Leeuw van de Export (FIT) en was lid van het expertenpanel SALK. Piet leidde en begeleidde meer dan 200 marketingstudies voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Wim Voordeckers

Wim Voordeckers

Wim Voordeckers is professor entrepreneurial finance & governance aan de Universiteit Hasselt en directeur KIZOK (Onderzoekscentrum voor Ondernemerschap en Innovatie). Wim verricht momenteel onderzoek naar ondernemerschap & innovatie, corporate governance en de raad van bestuur binnen KMO's en familiebedrijven. Hierbij focust hij in het bijzonder op leiderschap en (team) processen binnen raden van bestuur en familiebedrijven. Naast zijn academische publicaties is Wim coauteur van diverse boeken zoals "Is uw familiebedrijf een lerend bedrijf?" of "Corporate Governance in het Familiebedrijf" en " Hoe beter en sneller beslissen".

Walter Hendriks

Walter Hendriks

Walter Hendriks is doctor-assistent corporate governance & family business aan de Universiteit Hasselt (KIZOK Onderzoekscentrum voor Ondernemerschap en Innovatie). Walter behaalde een doctoraat in de Bedrijfskunde aan Maastricht University. Zijn onderzoek richt zich op topmanagementteams van KMO's, met specifieke aandacht voor de samenstelling en samenwerking van managementteams, en de rol van de gedelegeerd bestuurder hierin. Naast zijn academische publicaties is Walter ook coauteur van het boek: Corporate Governance in het familiebedrijf: hoe beter en sneller beslissen? Zijn onderzoek spitst zich toe op leiderschap en de rol van leiderschap in het aansturen van werknemers.

Ghislain Houben

Ghislain Houben

Ghislain Houben is professor ondernemerschap, ondernemingsplan en entrepreneurial financiering aan de Universiteit Hasselt. Daarnaast heeft hij veel ervaring met diverse studie- en adviesopdrachten voor en over kmo's en met executive opleidingsprogramma's in binnen- en buitenland. Vanuit die kennis is hij afgevaardigd bestuurder in de NV Ondernemerstalent waarbij hij jonge afstudeerders enthousiast coacht bij de opstart van hun onderneming. Maar Ghislain is ook professionele wijnbouwer en maakte in 2013 de beste Belgische wijn.

Jeroen De Smet

Jeroen De Smet

Jeroen de Smet begon zijn loopbaan als dramatherapeut (Hogeschool Utrecht) in de klinische psychiatrie en als docent drama voor diverse opleidingen. Deze achtergrond, in combinatie met opleidingen in communicatie, organisatiekunde en HRM (Universiteit Hasselt) zorgt vandaag voor een praktische en resultaatgerichte manier van werken in zowel individuele als groepsgerichte leertrajecten. Jeroen heeft een uitgebreide ervaring en expertise als docent, consultant en trainer. Zijn specialiteit bestaat uit het begeleiden van (complexe) verandertrajecten naast teamen individuele (leiderschaps-)coaching.

Tinne Lommelen

Tinne Lommelen

Tinne Lommelen is operationeel directeur SEE | School of Expert Education. Na haar doctoraat in 2004 is Tinne vanuit de universiteit veel meer de praktijk gaan opzoeken. Tinne begeleidde de voorbije jaren in nauwe samenwerking met professionele adviseurs tal van (familie)bedrijven in het uitlijnen van nieuwe strategie- en innovatietrajecten in de context van Europese projecten. Vandaag focust Tinne op de koppeling bedrijfswereld - universiteit vanuit het perspectief van levenslang leren. In deze nieuwe context gaat ze op zoek naar boeiende initiatieven waar ze met en voor ondernemers en ambitieuze professionals opleidingen kan opzetten.

Pieter Vandekerkhof

Pieter Vandekerkhof

Pieter Vandekerkhof maakt een doctoraat aan de Universiteit Hasselt (KIZOK Onderzoekscentrum voor Ondernemerschap en Innovatie). Zijn onderzoek richt zich op de werking van topmanagementteams in KMO's, met specifieke aandacht voor teamprocessen en managementteams in familiebedrijven. Momenteel werkt Pieter samen met tal van Vlaamse familiebedrijven, hun managementteams en andere bestuursorganen. Doel is onderliggende teamprocessen en – structuren in kaart te brengen vanuit het perspectief van alle betrokken actoren. Dit zorgt voor benchmarks binnen en tussen deze familiebedrijven.