Logo UHasselt

menu

Onderzoek


Information management & data-analysis

Onderzoek

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

QUACQUARELLI SYMONDS

De Quacquarelli Symonds (QS) ranking  is, vergelijkbaar met de Shanghai ranking en de Times Higher Education ranking, een “league table” ranking die universiteiten wereldwijd op basis van een aantal vooraf bepaalde indicatoren rangschikt. De QS ranking maakt gebruik van 6 indicatoren, nl. academische reputatie, werkgeversreputatie, staf/student ratio, het aantal citaties per staflid, het aandeel internationale stafleden en het aandeel internationale studenten. Kenmerkend voor de QS ranking is het grote gewicht dat toegekend wordt aan reputatiesurveys (50%) in de berekening van de ranking.

De QS ranking publiceert jaarlijks een hoofdranking, de QS World University rankings, waarin de beste 1000 universiteiten wereldwijd gerangschikt worden. Daarnaast biedt de QS ranking ook tal van subrankings aan, die specifieke groepen universiteiten ranken (o.b.v. leeftijd, geografische locatie, etc.).

Universiteit Hasselt in de QS Ranking

Universiteit Hasselt verscheen in editie 2020-2021 voor de eerste keer in de QS - World University Rankings en werd gerankt op plaats 456 van beste universiteiten wereldwijd.

 

Meer info?
Ontdek de QS Ranking online.
Voor meer info kan je terecht bij Hanne Poelmans