Logo UHasselt

menu

Onderzoek


Onderzoek

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Infosessie: “Kom op tegen Kanker onderzoeksbeurzen, klinische- en preklinische onderzoeksprojecten” - 11 april 2019    9 apr 2019

Infosessie: “Kom op tegen Kanker onderzoeksbeurzen, klinische- en preklinische onderzoeksprojecten” - 11 april 2019
9 apr 2019

Infosessie: “Kom op tegen Kanker onderzoeksbeurzen, klinische- en preklinische onderzoeksprojecten” - 11 april 2019 

Zet jij je als onderzoeker reeds in voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit en zorg voor kankerpatiënten? Zoek je naar financieringsmogelijkheden om je onderzoek een boost te geven? Neem dan deel aan de infosessie!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in wetenschappelijk kankeronderzoek waarbij het belang van de (ex-)kankerpatiënt centraal staat en steunt preventie-, biomedisch en psychosociaal onderzoek en zorgprojecten. 

De deelnamevoorwaarden en de selectiecriteria die aan onderstaande actuele oproepen verbonden zijn, zullen nader toegelicht worden door Erwin Lauwers en Robrecht Lembrechts van Kom op tegen Kanker:

 1. Onderzoeksbeurzen voor doctoraatsstudenten: startersbeurzen (1 jaar) zijn bestemd voor onderzoekers die een doctoraat willen beginnen of afwerkersbeurzen (6 maanden of 1 jaar) voor onderzoekers die hun doctoraat willen afwerken.  

  Uiterste indiendatum: 30 april 2019 (uiterlijk 23u59), beschikbaar budget: 700.000€

 2. Preklinische onderzoeksprojecten: Onderzoek waarbij uit voorgaande experimenten een klinische toepasbaarheid duidelijk werd, maar verdere optimalisatie is nodig om tot een klinische fase te komen. Het doel van het onderzoek omhelst de ontwikkeling van nieuwe of betere behandelingen voor kanker, een betere diagnosestelling en een betere opvolging van kanker, waarbij er een uiteindelijk nieuw klinisch onderzoek opgestart kan worden binnen vijf jaar na afloop van het project. De patiënt staat centraal in dit onderzoek.

  Let op: fundamenteel onderzoek naar het werkingsmechanisme van (potentiële) biomerkers, naar het werkingsmechanisme van interventies en/ of de resistentie tegen interventies past niet in deze oproep. 

  Uiterste indiendatum: 27 september 2019 (uiterlijk middernacht), beschikbaar budget: 3.000.000€

 3. Klinische onderzoeksprojecten: Onderzoek dat nieuwe of betere behandelingen of andere medische 'interventies' onderzoekt bij mensen of epidemiologisch onderzoek dat als doel heeft om op relatief korte termijn een verbetering van de klinische praktijk te realiseren.   

  Onderzoek naar de klinische validatie van een kandidaat-biomerker die de ontwikkelingsfase al succesvol doolopen heeft, past in deze oproep. 

  Uiterste indiendatum: 10 mei 2019 (middernacht), beschikbaar budget: 8.000.000€

Meer informatie over de oproepen op de website van Kom op tegen Kanker.

Na de infosessie (18u30) kunt u van de gelegenheid gebruik maken beide gastsprekers bilateraal te spreken. 

Wie?  
Laatstejaars Master & (jonge) doctoraatsstudenten, postdocs, ZAP, teamleaders onderzoeksgroepen, arts-professoren, ...

Wanneer? 
11 april 2019, 17u, Auditorium B5, Campus Diepenbeek. Aanmelden is gratis, doch verplicht: 

 • studenten: via mijn studentendossier
 • personeel: link inschrijving
 • externen: link inschrijving

Meer informatie? 
Raphaela Delahaye tel. +32(0)11 26 91 75raphaela.delahaye@uhasselt.be