Output & impact

TIMES HIGHER EDUCATION RANKING

De Times Higher Education Ranking is een internationale league table ranking die universiteiten rankt op basis van 13 prestatiemetrics, die geclusterd worden tot vijf indicatoren: onderwijs (de leeromgeving), onderzoek (volume, impact, reputatie), citaties (onderzoeksimpact), industriële inkomsten (kennistransfer) en internationale uitstraling (personeel, studenten en onderzoek). De Times Higher Education publiceert jaarlijks een hoofdranking, de World University Ranking, waarin alle universiteiten wereldwijd gerankt worden. Vervolgens worden ook jaarlijks enkele subrankings gepubliceerd, die specifieke groepen universiteiten ranken (obv leeftijd, grootte, etc.).

Universiteit Hasselt in de Times Higher Education Ranking

Universiteit Hasselt verscheen in 2017 voor de tweede keer in de Times Higher Education - World University Ranking en werd gerankt in de sectie 401-500 van beste universiteiten wereldwijd.

Universiteit Hasselt werd eveneens gerankt in de volgende subrankings van de Times Higher Education Ranking:

• # 15 van de beste kleine universiteiten (universiteiten met minder dan 5000 studenten)
  • # 73 van de beste jonge universiteiten
  • # 41 van de “Generation X” universiteiten (universiteiten opgericht tussen 1967 en 1985)
  • # 251-300 van de beste universiteiten wereldwijd op gebied van “Life Sciences”
  • # 301-400 van de beste universiteiten wereldwijd op gebied van “Clinical, pre-clinical & health”
  • - # 301-400 van de beste universiteiten wereldwijd op gebied van “Engineering and technology”
  • # 401-500 van de beste universiteiten wereldwijd op gebied van “Physical Sciences”

Meer info?
Ontdek de Times Higher Education Ranking online.

Voor meer info kan je terecht bij Hanne Poelmans