Logo UHasselt

menu

Moving Forward


Over MoFor

Moving Forward

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VOORDELEN

Het maken van een digitale bereikbaarheidskaart met Moving Forward heeft heel wat voordelen tegenover het maken van een papieren bereikbaarheidskaart. Wij sommen graag voor u de voordelen op:

 

Geen visualisatiebeperkingen

Papieren bereikbaarheidskaarten zijn begrensd door de fysieke grenzen van het papier. Een papieren bereikbaarheidskaart reikt ook vaak niet verder dan de grenzen van de stad of de gemeente. Wanneer je werkt met Moving Forward dan heb je hier geen problemen mee, want via Google Maps kan je gemakkelijk grensoverschrijdende kaarten maken.

Mensen willen graag veel informatie op hun bereikbaarheidskaart zetten, maar hierdoor wordt een papieren bereikbaarheidskaart al snel onoverzichtelijk. Met een digitale bereikbaarheidskaart kan je via verschillende lagen alle info weergeven dat je wenst. Afhankelijk van welke informatie je op de kaart wilt zien, klik je een bepaalde laag aan of uit. Hierdoor blijft de kaart steeds overzichtelijk. 

Hieronder vind je enkele voorbeelden van soorten informatie dat je kan weergeven via Moving Forward:

  • gevaarlijke verkeerspunten, interessante locaties (bv. specifieke gebouwen, OV haltes, politiekantoor ...)
  •  routes (bv. veilig, onveilig, autovrije wegen ...)
  •  zones (bv. betalend parkeren, gratis parkeren, kiss-and-ride zone ...).

 

Toegankelijke bereikbaarheidskaart

Een papieren bereikbaarheidskaart ter beschikking stellen voor je doelgroep, betekent hoge drukkosten. Het voordeel van een digitale bereikbaarheidskaart is dat deze toegankelijk is voor iedereen via een url. Bovendien heb je de mogelijkheid om deze bereikbaarheidskaart toegankelijk te maken via uw eigen website.

 

Bereikbaarheidskaart updaten à la minute

Vanaf het moment dat je een papieren bereikbaarheidskaart afdrukt, is hij eigenlijk al achterhaald want  verkeerssituaties wijzigen namelijk continu. Het vraagt veel werk en een hoge kost om een papieren bereikbaarheidskaart up-to-date te houden. Door te werken met Moving Forward is dit probleem meteen van de baan, want via Moving Forward kan je steeds en gemakkelijk uw digitale bereikbaarheidskaart up-to-date houden. Indien een bepaalde verkeerssituatie is aangepast, dan kan je dit à la minute aanpassen. Hierdoor krijgen mensen steeds de meest correcte informatie.

 

Betrokkenheid gebruikers vergroten

Een ander voordeel van Moving Forward is dat er veel gebruikers betrokken kunnen worden bij het verzamelen en selecteren van de informatie die getoond wordt op de bereikbaarheidskaart. Hiermee wordt het draagvlak vergroot. Op die manier heeft Moving Forward ook een sensibiliserende waarde. Aangepast en verkeersveilig verkeersgedrag begint immers bij het zien en het (h)erkennen van gevaarlijke situaties.