Logo UHasselt

menu

StudentStartUP


Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

StudentStartUP

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

IN DE KIJKER: (KANDIDAAT-) STUDENT-ONDERNEMERS

Michiel Kempen, Informatica-student
Smoothy, https://michielkempen.com/
Winnaar Award Student-Ondernemer van het jaar 2017, UNIZO-Limburg

Michiel Kempen startte op zijn 18de als eventfotograaf.

Als informaticus in spe ontwikkelde hij webapplicaties en een intelligent platform dat de communicatie tussen brandweer en burgers optimaliseert.

"Als student-ondernemer is het niet evident om snel en efficiënt je weg te vinden in het doolhof aan organisaties die starters begeleiden en adviseren. Hulp bij die zoektocht is dan ook zeer welkom. Het is enorm waardevol dat de UHasselt via StudentStartUP de studenten hierin begeleidt en ondersteunt", zegt hij.

"Daarnaast kan je dankzij StudentStartUP ook je ondernemende vaardigheden pimpen door deel te nemen aan workshops, bootcamps, wedstrijden, infosessies, enz. en op die manier heel veel ervaring opdoen die je in je latere loopbaan kan verzilveren".


Alessandro Jacobs en Amélie Smolders
Kinesitherapie, afgestudeerd juni 2017

"Tijdens onze masterjaren hebben we diverse ideeën onderzocht voor het starten van een eigen zaak. Zowel productontwikkeling als dienstverlening trok ons aan. We hebben geleerd hoe we een idee kunnen aftoetsen op haalbaarheid.

Hoewel we nog niet het juiste idee gevonden hebben, hebben we wel al enorm veel bijgeleerd en nieuwe ervaringen opgedaan.

Bij StudentStartUP konden we steeds terecht met onze concrete vragen en werden we met verschillende experts in contact gebracht".