Logo UHasselt

menu

StudentStartUP


Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

StudentStartUP

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ONDERNEMENDE STUDENTEN

StudentStartUP werkt nauw samen met diverse studentenorganisaties die ondernemerszin en ondernemerschap mee ondersteunen.

Pimp je vaardigheden en doe praktijkervaring op door deel uit te maken van ondernemende initiatieven door studenten voor studenten:


Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen:
Junior Consulting
http://www.juniorconsulting.be/ 
 

Re-Book-IT, tweedehandsboekenverkoop
https://www.rebookit.be/ 

Faculteit Rechten
Vzw Huuradvies Hasselt
http://huuradvieshasselt.be/ 


Ook stimuleert StudentStartUP studenten om deel te nemen aan businessplanwedstrijden want je wordt op zeer korte tijd in een ondernemersbad van kennis en kunde ondergedompeld en doet ervaring op die de rest van je leven nuttig is.

Stiene Rutten, 2de bachelor Handelswetenschappen, nam deel aan Start Academy

Stiene Rutten werd verdienstelijk tweede met haar idee Tooth Pearl tijdens de finale van de Businessplanwedstrijd Start Academy van Vlajo.

In plaats van tandpasta in een tube te gebruiken, wil Stiene een parel ontwikkelen die een dosis tandpasta bevat en meteen in de mond smelt. Na vier voorrondes, overal in Vlaanderen gehouden, werden uiteindelijk zes finalisten naar Brussel geroepen voor een finale pitch. Daarbij was Stiene de enige Limburgse overblijver.

Met een enorm sterke pitch wist ze heel wat professionals te imponeren. Ze kreeg als runner-up een aardige geldsom, een aantal uren gratis advies van topexperts, een interview in Guido Magazine en nog een aantal gadgets.

“Ik raad deelnemen aan (ondernemers)wedstrijden sterk aan want ik heb op korte tijd enorm veel geleerd. Ik durf ondernemers te bellen te mailen, heb beter leren presenteren daarnaast heb ik mijn mijn netwerk sterk uitgebreid”, legt Stiene uit. Stienes motto luidt: “ Ik ben niet geboren om te zijn en te denken zoals de rest".