Logo UHasselt

menu

StudentStartUP


Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

StudentStartUP

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

OPLEIDINGSONDERDELEN ONDERNEMEN

UHasselt hecht enorm veel belang aan de inzetbaarheid van studenten op de arbeidsmarkt. Een ondernemende attitude is van primordiaal belang en zal steeds gewichtiger worden.

Daarom richt UHasselt vakken in rond het topic ondernemen waarbij studenten ofwel hun technische kennis (boekhouden, btw, businessplan..) kunnen verrijken en/of hun ondernemende mindset kunnen activeren.

Het vak OndernemersZIN wordt al een paar jaar georganiseerd en kent een groot succes. Vooral het feit dat studenten in groep samenwerken met andere studenten uit diverse opleidingen en de kennismaking met the real life van een ondernemer blijken een enorme meerwaarde.

Studenten die bijna afstudeerden en overwogen om ondernemer of vrijberoeper te worden, drongen aan op kennis en kunde rond ondernemerschap. Om aan de wensen van onze studenten tegemoet te komen, richtten we vanaf academiejaar 2017-2018 voor niet-economische opleidingen 2 nieuwe multidisciplinaire vakken in: het vak Bouwstenen van OndernemerSCHAP en Businessplan in de praktijk.

 Vak OndernemersZIN

Waarom is de ene persoon beter geschikt om te ondernemen dan de andere? Ontdek het bij het opleidingsonderdeel ‘OndernemersZIN’. Rasechte ondernemers vertellen over hun leven zoals het is: wat drijft hen? Wie zijn ze? Je wordt ondergedompeld in de context van het Limburgse ondernemerschap, neemt deel aan een netwerkevent, bezoekt bedrijven en incubatoren. Je steekt zelf de handen uit de mouwen door een event te organiseren met je mede-studenten uit alle opleidingen van de UHasselt. 

Vak Bouwstenen van OndernemerSCHAP

Je leert de theorie, methodiek, analyse, de elementen van een businessplan. Ook al ga je zelf niet ondernemen, toch nog zijn de basisbeginselen van een ondernemingsplan iets dat je zeker kan gebruiken in je professionele en dagelijkse leven.

Vak Businessplan in de praktijk 

Of je nu zelf gaat ondernemen of niet. Naast kennis over de inhoud van een businessplan, is het zelf kunnen opmaken ervan zeer waardevol, zowel voor startende ondernemers, als voor afdelingshoofden, projectmanagers,.. binnen bestaande ondernemingen. In het opleidingsonderdeel ‘businessplan in de praktijk’ leer je onder mentorship van de docenten je eigen of een fictief bedrijfsplan opmaken.