Logo UHasselt

menu

StudentStartUP


Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

StudentStartUP

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAT BIEDT STUDENTSTARTUP?

Ik wil (nog) geen eigen zaak starten, maar wel mijn ondernemende vaardigheden ontwikkelen

Wat doe ik graag? Waar liggen mijn talenten? Welke richting wil ik uit? Wat wil ik?  Dit zijn existentiële vragen die je je wellicht meermaals tijdens je leven zult stellen. De antwoorden vind je in jezelf, maar ook door te proeven van diverse ervaringen. StudentStartUP biedt je de kans om jezelf te stretchen, te verrijken. 

 

Ik wil een eigen zaak starten en wens begeleiding

Je universitaire studie combineren met een eigen bedrijf of een eigen bedrijf opstarten tijdens je studie is niet gemakkelijk. Daarom wil StudentStartUP je verder helpen van idee tot je eigen onderneming. Afhankelijk van de fase waarin je bedrijf of idee zich bevindt, bekijken we samen welk traject of stappenplan we best volgen.

 

Wat kan StudentStartUP voor mij concreet betekenen?

Je kan deelnemen aan tal van activiteiten zoals brainstormsessies, pitch-events, infosessies, workshops, bootcamps en wedstrijden om je idee verder vorm te geven. De kennis en de kunde die je bij deze activiteiten meekrijgt, helpen je ‘ondernemende vaardigheden’ te ontwikkelen. Ook als ‘intrapreneur’ in een bestaand bedrijf kan je later deze vaardigheden beslist goed gebruiken!

Bij StudentStartUP kan je een beroep doen op een uitgebreid netwerk van experten die gratis advies geven over alle facetten die komen kijken bij de opstart van een zaak (personeel, financieel, investeerders zoeken, marketing….).

Je kan gebruik maken van een zeer ruim netwerk van socio-economische organisaties en ondernemers in levende lijve ontmoeten op netwerkevents, die gericht zijn op ervaringsuitwisseling en kennisdeling.

We wijzen je indien nodig de weg naar een (pré-) incubator of accelerator, waar je, naast het gebruik van de kantoorruimte en bijhorende faciliteiten, kan kennismaken met andere starters en in contact kan komen met andere zaakvoerders, mentors en coaches.

UHasselt voorziet ook een aantal onderwijs- en examenfaciliteiten om de combinatie van studeren en ondernemen te vergemakkelijken. Hiervoor kan je de faciliteiten van student-ondernemer aanvragen.