Informatie voor leerkrachten - lerarendag IIW - UHasselt

Informatie voor leerkrachten - lerarendag IIW

Herbekijk de Lerarendag van 10 maart 2021

Op woensdag 10 maart 2021 organiseerde de gezamenlijke opleiding Industriële Ingenieurswetenschappen van UHasselt & KU Leuven Campus Diepenbeek de eerste editie van de Lerarendag.

Als leerkracht heb je een belangrijke rol in het proces van de studiekeuze van jouw leerlingen. Eigenlijk ben je een influencer avant la lettre. Daarom willen wij jou op deze studiedag graag wegwijs maken in een aantal domeinen. Maar daarnaast luisteren we naar wat er speelt in het secundair onderwijs, naar de noden en vragen.

Klik op de topics om de opname of presentatie te bekijken.

• Het profiel (opname - presentatie):
    Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld de professionele & de academische bachelor? Of tussen een industrieel en burgerlijk ingenieur? Tussen een master industriële ingenieurswetenschappen chemie en een master chemie? Tussen een architect, industrieel ingenieur bouwkunde en burgerlijk ingenieur architect? Hoe laten we nieuwe studenten al vanaf dag één ervaren wat het betekent om ingenieur te zijn? Hoe geven we studenten zowel de technische kennis als de professionele vaardigheden mee?

• De (verplichte) ijkingstoets & wiskunde (opname - presentatie ijkingstoets - presentatie wiskunde): Wat houdt die ijkingstoets in? Hoe kun je je optimaal voorbereiden op deze verplichte test? Hoe wordt wiskunde aangepakt in de opleiding?

• Project Engineering skills (PES) (opname - presentatie): Het bouwen van een katapult, een bowlingbaan, … Theorie rond fysica, mechanica, elektriciteit en elektronica, chemie en grafisch ontwerpen omzetten in praktijk, daar draait het om in PES. Welke secundaire school wil deze uitdaging volgend schooljaar ook aangaan? Interesse? Meer over PES en de challenge op 10 maart!

• Taal & communicatie voor ingenieurs (opname - presentatie):  Ook vlot en duidelijk communiceren (in meerdere talen) is belangrijk als ingenieur. Talen zijn echter niet altijd de cup of tea van een ingenieur in spe. We lichten graag toe hoe wij deze skills op een praktische, laagdrempelige manier aan de man/vrouw brengen.

• Aanbod voor secundaire scholen en toekomstige studenten. Feedback secundair onderwijs (opname - presentatie): Wat kan onze opleiding concreet voor jou en jouw leerlingen betekenen? Waar liggen jullie noden? Waar botsen jullie tegen aan? Wat zijn jullie vragen voor ons?

Nog vragen?