Rechten

HET PROFIEL VAN DE RECHTENSTUDENT

Naast maatschappelijke interesse moet een rechten-student over een goed analytisch vermogen beschikken en creatief zijn. Het is een misvatting dat rechtsregels – die vaak snel wijzigen – uit het hoofd moeten worden geleerd. Een uitgebreide verzameling wetteksten wordt opgenomen in je codex, een belangrijk hulpmiddel bij studie en examens. Het is vooral belangrijk dat je kunt omgaan met die rechtsregels, dat je verbanden en toepassingsmogelijkheden ziet zodat juridische problemen kunnen worden vermeden of opgelost. Mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid zijn troeven voor een rechten-student. Het correct en genuanceerd leren formuleren van een argumentatie en het leren schrijven van een helder betoog zijn immers essentieel.