UHasselt SEE

Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Duurzaamheidsevent toont bedrijven kansen van duurzame economie     13 okt 2017

Duurzaamheidsevent toont bedrijven kansen van duurzame economie
13 okt 2017

Welke kansen biedt de duurzame economie aan ondernemers? Hoe maak je je bedrijf weerbaarder, met een minimum aan kopzorgen? En wat kan de rol van milieucoördinatoren zijn? Bedrijven, organisaties en overheden ontdekten het 12 oktober tijdens het ‘Duurzaamheidsevent’ van UHasselt SEE.

Het event – dat zich expliciet richt op mensen en organisaties die actief bezig zijn met de verduurzaming van onze economie – wist voor deze editie toponderneemster Anne-Marie Rakhorst te strikken. Deze Nederlandse ondernemer, investeerder en auteur op het vlak van duurzaamheid werd in 2000 nog uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar.

“Uit ervaring weet ik dat duurzaamheid en ondernemerschap niét op gespannen voet met elkaar staan. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”, zegt ze. “Ondernemerschap draait voor mij om het creëren van zoveel mogelijk positieve impact. Niet om minder uitstoten, minder produceren, minder vervuilen, maar om méér goede dingen doen.”

Deelnemers kunnen niet alleen al hun vragen aan Anne-Marie Rakhorst stellen, maar krijgen ook enkele good practices voorgeschoteld van Dirk Putzeys (die de UHasselt SEE-opleiding Milieucoördinator niveau A eerder volgde).

Partners
Het Duurzaamheidsevent is een organisatie van de opleiding Milieucoördinator A van de UHasselt School of Expert Education (UHasselt SEE). Ecotips, Provincie Limburg, GreenVille en UHasselt zijn structurele partners van het evenement.

www.uhasselt.be/see