UHasselt SEE

Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

VMx reikt award ‘Beste Milieuprofessional’ uit aan UHasselt SEE alumnus    8 nov 2017

VMx reikt award ‘Beste Milieuprofessional’ uit aan UHasselt SEE alumnus
8 nov 2017

CONTACTPERSOON

prof. dr. Tom KUPPENS

32-11-268755

tom.kuppens@uhasselt.be

VMx, de beroepsvereniging voor alle milieuprofessionals, reikte tijdens een netwerkevent in Gentbrugge op 19 oktober 2017 de VMx-award ‘Beste eindwerk milieucoördinator’ uit.

Vier pas afgestudeerde milieucoördinatoren (Pieter Grauls, Erika De Keyser, Lennert Balthasar en Daisy Rycquart) gingen met een prijs naar huis. VMx, een vzw die professionele ondersteuning biedt aan milieuprofessionals bij de uitoefening van hun beroep, wil met deze awarduitreiking aandacht vragen voor de opleidingen tot milieucoördinator.

Milieucoördinatoren werken immers mee aan een oplossing voor de klimaat- en energie-uitdagingen waarvoor onze samenleving staat. Verschillende opleidings- en onderwijsinstellingen werkten mee aan de organisatie voor de award ‘Beste eindwerk milieucoördinator’: Hogeschool Gent, Universiteit Gent, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Odisee, KU Leuven, Universiteit Hasselt en Vives. Tijdens het netwerkevent in Gentbrugge stelden de winnaars hun eindwerk kort voor.

3D-printing

Pieter Grauls, de winnaar van de award ‘Milieuprofessional’, beëindigde dit jaar zijn postgraduaat Cleantech Management aan de Universiteit Hasselt en is nu milieudeskundige bij Sertius. Een techno-economische evaluatie van 3D-printing als alternatief productieproces was het actuele onderwerp van zijn eindwerk, waarvan de analyse van de milieu- en financiële aspecten de jury kon bekoren.

Foto v.l.n.r.: prof. dr. Tom Kuppens (academisch verantwoordelijke postgraduaat Cleantech Management & docent UHasselt) en Pieter Grauls (alumnus postgraduaat Cleantech Management & milieudeskundige Sertius)

Bron artikel: https://www.bouwkroniek.be/article/vmx-reikt-vier-beste-eindwerk-milieucoordinator-awards-uit.16963