Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

18 pareltjes met potentie na pittig programma    18 jun 2018

18 pareltjes met potentie na pittig programma
18 jun 2018

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Pieter VANDEKERKHOF

32-11-268712

pieter.vandekerkhof@uhasselt.be


De eerste lichting van kandidaat-starters die het opleidingstraject van Wingmen College hebben gevolgd, is zopas officieel afgestudeerd. Uit de 18 deelnemers werden Sabine Langie en Elke Ielegems bekroond voor het beste startersproject.

Wingmen College is een samenwerking tussen Wingmen (de Limburgse tak voor start-upbegeleiding van de Cronos-groep) en de Universiteit Hasselt. Zij brachten in november vorig jaar 18 kandidaat-starters samen om een intensief begeleidingstraject te volgen. Door ervaringsuitwisseling met andere deelnemers, input van experten en coaching van de initiatiefnemers van Wingmen College, konden de kandidaat-starters hun idee verder ontwikkelen tot een bedrijfsklaar concept. Een schot in de roos, want er bleken heel wat potentiële pareltjes tussen te zitten, die konden ontluiken door deelname aan het programma. Uit het afgestudeerden werden een aantal winnaars gekozen.

Onderbouwing

“De eerste prijs, een geldsom van 3.000 euro, gaat naar Sabine Langie en Elke Ielegems” vertelt Ann Simons, Founder van Wingmen. “Sabine, een postdoctorale onderzoeker aan de UHasselt wil een bedrijf oprichten rond een chip die de gevoeligheid van patiënten in kaart brengt, zodat er meer behandelingen op maat van de patiënt kunnen voorgeschreven worden. Op die manier verlaagt de kans op vervelende bijwerkingen.”

Elke, binnenkort een afgestudeerde doctoraatsstudente aan de UHasselt, wil oudere mensen helpen zodat ze langer in hun woning kunnen blijven wonen. “Dit doet ze door hen te begeleiden in aanpassingen die functioneel en stijlvol zijn, zonder dat het stigmatiserend wordt”, aldus prof. dr. Pieter Vanderkerkhof, die namens de UHasselt, samen met 4 andere docenten, zorgt voor de wetenschappelijke onderbouwing bij Wingmen College.

Nieuwe cyclus

Wingmen College deelde nog eervolle vermeldingen uit aan Geert Van Houdt van Hello Door (virtuele receptie) en Raf Donders (cleanrooms). “Er zijn daarnaast ook nog twee deelnemers die onder de koepel van Wingmen iets zullen betekenen”, zegt Ann Simons. “Tom Janssen zal in de toekomst een bedrijf opstarten in audiovisuele content-creatie en Andreas Aerts heeft via Wingmen College zijn passie voor sales gevonden. Hij zal Wingmen dan ook ondersteunen in zijn verdere groei.”

Nieuwe kandidaten voor Wingmen College kunnen zich aanmelden via deze link om na een selectieronde, van start te gaan in november 2018.

Bron: Kurt Meers, Made in Limburg

Meer info