Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Meer fundament nodig in managen of ondernemen?    3 mei 2015

Meer fundament nodig in managen of ondernemen?
3 mei 2015

CONTACTPERSOON

Mevrouw Marleen CUPERS

32-11-268666

marleen.cupers@uhasselt.be


Schrijf je in voor het postgraduaat Bedrijfskunde. En verwerf een stevige theoretische basis in algemene managementprincipes en -jargon, gekruid met praktijkgerichte cases. Kennis waar je meteen mee aan de slag kan!

 

POSTGRADUAAT BEDRIJFSKUNDE: EEN STEVIG BEDRIJFSECONOMISCH FUNDAMENT

Om door te groeien in het bedrijfsleven, heb je naast gespecialiseerde expertise ook bedrijfseconomische kennis nodig. Maar hoe verwerf je als niet-econoom een stevige bedrijfseconomische basiskennis waar je meteen mee aan de slag kan? Met het postgraduaat Bedrijfskunde biedt de UHasselt School of Expert Education (SEE) een programma op maat. “Door deze opleiding verwerf je op een recordtempo een bruikbare economische achtergrond. Een stevig onderbouwd theoretisch programma met directe linken naar de bedrijfspraktijk”, vertelt Kurt Gielen, Teamlead Engineering bij DNS Belgium.

 

TOTAALPLAATJE

“In mijn job werd ik steeds vaker met economische en financiële topics geconfronteerd”, vertelt Kurt Gielen die het postgraduaat Bedrijfskunde onlangs afrondde. “De business verwacht immers niet alleen dat ik hen op technisch vlak de beste oplossingen aanbied. Ze zijn op zoek naar totaaloplossingen die ook financieel interessant zijn. Rendeert een bepaalde occasionele investering financieel? Op welke termijn? En wat is de boekhoudkundige impact van hun beslissingen? Zonder economische achtergrond wordt het bijzonder moeilijk om op die vragen antwoorden te bieden.”

 

MIX THEORIE-PRAKTIJK

“Door het postgraduaat bedrijfskunde heb ik in een recordtempo een stevige basis verworven in bedrijfseconomische topics. Financiering, marketing, boekhouden, managementaccounting, people management,,… Vandaag zijn het geen holle begrippen meer voor mij. UHasselt-professoren spijkerden aan een sterk onderbouwde theoretische basis. En ervaringsdeskundigen uit bedrijven als Deloitte en Mercuri Urval linkten die theorie meteen naar relevante praktijkcases. Die mix van theorie en praktijk werkt.”

 

GEEN EINDPUNT

“Door de opleiding heb ik écht een bedrijfseconomische reflex ontwikkeld en kan ik mijn adviezen veel breder kaderen: niet alleen vanuit technisch, maar ook uit financieel-economisch perspectief. En dat wordt bijzonder geapprecieerd”, zegt Kurt Gielen. “Dit postgraduaat heeft mij een breed overzicht gegeven van wat er speelt op bedrijfseconomisch vlak. Nu is mijn basis stevig genoeg om op een aantal van die topics dieper in te gaan.”

 

Het postgraduaat start op 18 september 2015. Je kan je inschrijven voor het volledige programma of voor één of meerdere modules.

Interesse? Kom op vrijdag 29 mei 2015 van 20.00-20.45 uur naar de infosessie op campus Diepenbeek. Je komt meer te weten over de inhoud en de opbouw van het postgraduaat Bedrijfskunde. Je krijgt ook de gelegenheid om de sfeer van een les Bedrijfsspel op te snuiven. Stel al je vragen aan de huidige studenten of een van de docenten.

 

Meer info