Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

Proclamatie postgraduaat Bedrijfskunde, Patient Safety en Stralingsdeskundige

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Proclamatie postgraduaat Bedrijfskunde, Patient Safety en Stralingsdeskundige    1 dec 2016

Proclamatie postgraduaat Bedrijfskunde, Patient Safety en Stralingsdeskundige
1 dec 2016

CONTACTPERSOON

Mevrouw Jothi BLONTROCK

32-11-268633

jothi.blontrock@uhasselt.be


Eind september mochten de afstudeerders van de postgraduaten Bedrijfskunde en Patient Safety en Stralingsdeskundige hun getuigschrift in ontvangst nemen.

Hoe 'opmerKelijk' zijn

De proclamatie werd ingeleid Katelijn Voordeckers van ‘OpmerKelijk’. Als branding expert geeft Katelijn vrouwelijke ondernemers advies hoe ze zich opmerkelijk kunnen profileren en zo meer klanten kunnen bereiken. Tijdens de proclamatie gaf Katelijn advies en tips aan de afgestudeerden over hoe zij ‘opmerkelijk’ kunnen zijn.

Na de lezing van Katelijn, kregen eerst de deelnemers van het postgraduaat Bedrijfskunde hun getuigschrift overhandigd door professor Sigrid Vandemaele. Daarna was het de beurt aan de afstudeerders van het postgraduaat Stralingsdeskundige. Hier mocht professor Wouter Schroeyers de honneurs waarnemen en de getuigschriften uitreiken. De deelnemers van het postgraduaat Patient Safety sloten het rijtje af en mochten van professor Dominique Vandijck hun getuigschrift ontvangen.

Raf Houben, afgestudeerde Postgraduaat Bedrijfskunde: “Voor mij was dit postgraduaat een nieuwe wereld die openging. Een compleet andere manier van kijken. Hoewel ik Bedrijfskunde niet gevolgd heb om mijn job beter te kunnen uitoefenen, mer ik nu dat toch met andere ogen naar mijn rol als projectleider kijk.Hoe stuur ik mijn team aan? Op welke manier kan ik hen beter motiveren? Door intensief met die vragen bezig te zijn, krijg je frissen inzichten waarmee je gewoon aan de slag kan”

Professor dr. Dominique Vandijck, academisch verantwoordelijke van het postgraduaat Patient Safety: “Ik ben erg blij vandaag. Het was de eerste editie van het postgraduaat en ik vind dat we trots mogen zijn. Ik neem met pijn in het hart afscheid van de afgestudeerden, want het was een bijzonder sterke en aangename groep. Diegene die wat minder bekend waren met het terrein van patiëntveiligheid absorbeerden de informatie van de verschillende modules als een spons, andere deelnemers brachten vanuit hun ervaringen in hun eigen ziekenhuis nieuwe inzichten mee en dat werkte erg verrijkend voor de groep.”

Nancy Steurs, afgestudeerde Patient Safety:“Ik wou het postgraduaat graag volgen om meer kennis te krijgen van de basisliteratuur en de huidige stand van zaken omtrent patient safety. Dit postgraduaat heeft zeker mijn verwachtingen ingelost. Meer nog, het was een zeer geslaagd traject en ik vind het zelfs een beetje spijtig dat het is afgelopen." 

Na de proclamatie werden alle deelnemers en professoren uitgenodigd om het glas te heffen op de goede afloop tijdens de netwerk receptie.

Bekijk hier de foto’s van de proclamatie.