Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

Stefan Coenen, nieuwe directeur UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Stefan Coenen, nieuwe directeur UHasselt SEE    1 dec 2016

Stefan Coenen, nieuwe directeur UHasselt SEE
1 dec 2016

CONTACTPERSOON

De heer Stefan COENEN

32-11-268708

stefan.coenen@uhasselt.be


Geen ‘habemus papum’ –kreet en witte rook, maar het scheelt niet veel: wij zijn erg blij om onze nieuwe directeur voor UHasselt SEE te kunnen voorstellen: Stefan Coenen.
Bij een straffe koffie in het op en top Hasseltse Borrelhuis en met pen en notitieboekje in de aanslag, mochten wij Stefan bevragen over zijn directeurschap:


U was voorheen werkzaam als regiomanager bij Belfius, wat trok u aan om de uitdaging als nieuwe directeur van UHasselt SEE aan te gaan?
Ik heb een paar geweldige jaren achter de rug bij de bank, maar ik had nood aan nieuwe zuurstof. De directeursfunctie bij Universiteit Hasselt School of Expert Education leek mij daarvoor de uitgelezen kans: leiding geven aan een aparte entiteit binnen de grotere organisatie Universiteit Hasselt met voor mij totaal nieuw producten om mee te werken en andere markten om te verkennen.


Een heleboel nieuwe informatie komt deze dagen op u af, hoe ziet u de bomen nog door het UHasselt-SEE-bos? Waar liggen uw ambities?
Het doet me een beetje denken aan mijn zoontje die in een nieuwe speeltuin is terecht gekomen: er is nog van alles te ontdekken maar net dat maakt het zo boeiend. Ik wil UHasselt SEE op de kaart zetten als dé referentie voor executive opleidingen in Limburg en omstreken. Daarnaast willen we ook top of the bill zijn in België en Europa in een aantal specifieke domeinen. Een andere uitdaging zal liggen in de digitalisering van onze opleidingen.


Stefan Coenen (46) heeft een Master Toegepaste Economische wetenschappen van de Universiteit Hasselt op zak. Dat hij zijn alma mater nog steeds een warm hart toedraagt, bewijst hij door een actieve inzet voor vzw Contineo, de alumniwerking van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van UHasselt.


Waarom de nog steeds actieve inzet voor Contineo?
Als alumnus wil ik iets terug doen voor mijn alma mater waar ik zelf mooie tijden heb beleefd. Door het organiseren van thema-avonden, netwerkcafés, bedrijfsbezoeken etc willen we de verbondenheid tussen alumni versterken en zo levenslang leren stimuleren.

En dan nog een paar uitsmijters. Vul aan:

Je mag mij op eender welke dag, eender welk moment ... Italiaans voorschotelen
Je mag mij altijd wakker maken om … een glas te gaan drinken met vrienden
Ik heb altijd willen meespelen in de film… Lost in Translation