Logo UHasselt

menu

SOFIA


netwerk voor vrouwelijke managers en ondernemers

SOFIA: What's in it for me?

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SOFIA: WHAT'S IN IT FOR ME?

Op zoek naar een inspirerende mentor?
Zin om te netwerken met gelijkgestemden?
Interesse in concrete en praktische tips?
...en dit alles in kleine toegankelijke groepjes bij jou in de buurt?

Dan is SOFIA iets voor jou!
  

SOFIA is het mentor-, netwerk- en vormingsprogramma voor voor vrouwelijke managers en ondernemers.

  • De opleidingen van SOFIA zijn 1 maal per maand, gedurende één academiejaar in kleine groepjes (15 à 20 dames). Ze zijn regionaal georganiseerd in Limburg, Antwerpen en de Kempen en worden mede geleid door mentoren; dames met veel ervaring in ondernemerschap of management.
  • Na het SOFIA Summer event in augustus, behandelen we diverse thema’s, bvb. vrouw & management, strategie, HR, duurzaam ondernemen, communicatie, etc.
  • Praktijkcases en ervaringsuitwisseling vormen de basis van de bijeenkomsten. Iedereen gaat naar een huis met extra ervaringen, tips en adviezen over diverse managementonderwerpen.
  • Daarnaast organiseren wij twee keer per jaar overkoepelend netwerkevent en een bedrijfsbezoek. Deze zijn een goede gelegenheid om dames van de andere regio’s te leren kennen. 

De drie peilers van SOFIA zijn dus: networking, mentoring en opleiding

 

 

SOFIA is een enthousiast netwerk dat een echte meerwaarde kan betekenen voor u als onderneemster of manager. 20 jaar geleden startte het SOFIA-programma op aan de Universiteit Hasselt. Doelstelling was (en is nog steeds) het creëren van professionele netwerken voor en van vrouwen.

Daarnaast worden binnen elk SOFIA-programma meerdere opleidingsthema’s behandeld met als doel de bedrijfsvoering van de deelnemende dames te professionaliseren.

Tenslotte zijn binnen het programma verscheidene rolmodellen (mentoren) aanwezig die de groep van deelneemsters begeleiden gedurende het volledige programma. Vorming, netwerking en mentoring vormen hiermee dé drie pijlers van SOFIA en maken dit programma uniek in Vlaanderen.