Logo UHasselt

menu

SPARC


Onderzoeksgroepen

SPARC

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VERPAKKINGSCENTRUM

Een ruime expertise in karakterisatie van materialen/verpakkingen is aanwezig. Naast de uitgebreide mogelijkheden in het kwantificeren van basiseigenschappen, is het hoofditem het gaspermeabiliteitsonderzoek van materialen/verpakkingen.

Daarnaast is er testapparatuur aanwezig om de effecten van de omgevingsvariabelen (licht, vocht, temperatuur) te kwantificeren. Met een gamma aan testapparaten kunnen de impacten van transport in transportsimulatietesten nagebootst worden (trillingen, val, compressie, conditionering,…) . 

Verder is er deskundige dienstverlening met betrekking tot verpakkingsoptimalisatie (nieuwe concepten, preventie, duurzaamheid, diagnoses,…) . 

Projectmatig onderzoek focust op diverse aspecten (design, materiaal, proces) van gethermoformeerde verpakkingsconcepten en sealeigenschappen (sealvenster, maximale kracht,…) van materialen/verpakkingen.

Fundamenteel onderzoek richt zich op bioplastics, biocompostering, nanotechnologie, structuurmodificaties en optimalisatie van materiaaleigenschappen.


Contact

VerpakkingsCentrum
IMO-IMOMEC, UHasselt
Wetenschapspark 27
3590 Diepenbeek

Contactpersoon: dr. Roos Peeters
T: 0477 88 52 34
E: roos.peeters@uhasselt.be
W: www.verpakkingscentrum.be