Logo UHasselt

menu

UHasselt@school


Activiteiten voor leerlingen

UHasselt@school

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SCIENCE & ENGINEERING DAYS - ELEKTROMECHANICA

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Datum: vrijdag 6 november 2015 van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur

Robotica en visie

 

In ons huidig en toekomstig economisch klimaat is er een duidelijke trend naar producten die aanpasbaar zijn aan de smaak en wensen van elke individuele gebruiker. Als gevolg hiervan dalen de seriegroottes, waardoor het productieapparaat steeds flexibeler moet worden. Tegelijkertijd vereisen de hoge loonkost en globale prijsdruk een verregaande automatisering. Om onze economische slagkracht te behouden zullen België en Europa daarom moeten blijven investeren in een hoogtechnologische productie- en automatiseringsindustrie. Een sleutelcomponent in dit geheel is al geruime tijd de industriële robot, zeker bij grote ondernemingen zoals autofabrikanten. Op termijn zullen deze robots echter ook meer en meer in KMO’s worden ingezet, in nauwe samenwerking met de mens. Een andere belangrijke evolutie in deze sector is het groeiend gebruik van camera’s en beeldverwerking.
Om je te laten proeven van deze boeiende en uitdagende technologie maak je in deze workshop kennis met visietechnologie en robotica. Samen bekijken we uit welke onderdelen een industrieel visiesysteem typisch bestaat, hoe we beelden kunnen verwerken en de nuttige informatie kunnen doorsturen naar een robot. Daarnaast bekijken we van nabij waaruit een industriële robot bestaat en hoe we de robot gewenste taken kunnen laten uitvoeren. Tot slot brengen we in deze workshop beide componenten samen tot een werkende robotcel met een visiesysteem.

De Science & Engineering day elektromechanica duurt een halve dag in de voor- of namiddag. Je hebt de mogelijkheid om deze workshop te combineren met een andere workshop.

Programma

9.00 u                      Verwelkoming en korte inleiding 
9.30 - 12.00 u           Workshop

13.00 - 16.00 u         Workshop

  • Voor wie: individuele leerlingen zesde jaar secundair onderwijs
  • Data: herfstvakantie - vrijdag 6 november 2015 - halve dag - van 9.00 tot 12.00 uur  of van 13.00 tot 16.00 uur
  • Verplicht inschrijven: het aantal inschrijvingen is beperkt
  • Contactpersoon: Eric Demeester


Schrijf hier in voor de Science & Engineering Days.


Mocht je ingeschreven zijn en toch niet kunnen, laat dit even weten door een mailtje te sturen naar els.smeyers@uhasselt.be.