Logo UHasselt

menu

UHasselt@school


Activiteiten voor leerlingen

UHasselt@school

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SCIENCE & ENGINEERING DAYS - CHEMIE

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Datum: vrijdag 6 november 2015 van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur    

Chemische procestechnologie

Om onze toekomstige generatie niet in gevaar te brengen is het zeer belangrijk dat onze maatschappij duurzamer omgaat met grondstoffen en energie. Ingenieurs dragen hier ook hun steentje bij door processen te ontwikkelen of te verbeteren om chemicaliën efficiënter te produceren. Een vernieuwde techniek is het gebruik van kleinschalige reactoren, de milliflow reactoren. Door deze reactoren stromen continu reagentia met op het eind van de rit een kant en klaar chemisch product. Deze reactoren verbruiken veel minder grondstoffen en energie dan een klassieke tankreactor en zijn ook veiliger. 
In deze workshop ga je zelf aan de slag om de geurstof van bananen te maken. Je voert een klassieke labosynthese uit en gebruikt ook microreactoren. Door beide manieren te vergelijken en in de vingers te krijgen, vorm je je meteen een goed beeld van wat procestechnologie is.
Je leert zo de uitdagingen en het werk van een ingenieur kennen om een nieuw ontwikkelde chemische stof zoals een geurstof en ook om de actieve componenten van geneesmiddelen, nanodeeltjes... op industriële schaal te produceren.

 

De Science & Engineering day chemie duurt een halve dag in de voor- of namiddag. Je hebt de mogelijkheid om deze workshop te combineren met een andere workshop.

Programma

9.00 u                      Verwelkoming en korte inleiding 
9.30 - 12.00 u           Workshop

13.00 - 16.00 u         Workshop 

  • Voor wie: individuele leerlingen zesde jaar secundair onderwijs
  • Data: herfstvakantie - vrijdag 6 november 2015 - halve dag - van 9.00 tot 12.00 uur  of van 13.00 tot 16.00 uur
  • Verplicht inschrijven: het aantal inschrijvingen is beperkt
  • Contactpersoon: Leen Braeken


Schrijf hier in voor de Science & Engineering Days.


Mocht je ingeschreven zijn en toch niet kunnen, laat dit even weten door een mailtje te sturen naar els.smeyers@uhasselt.be.