menu

Toekomstige studenten


Start je studie

Toekomstige studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VOOR STUDENTEN ARCHITECTUUR

Voorkennis wiskunde voor architectuurstudenten

De septembercursus wiskunde is bedoeld voor toekomstige studenten architectuur die minder dan 4 uur wiskunde kregen in de derde graad van het secundair onderwijs of die een opfrissing van hun kennis wiskunde wensen.

De cursus bestaat uit 4 modules (totaal 28 uren): algemene grondbegrippen en rekentechnieken (8 uur), goniometrie (4 uur), differentiaalrekening (8 uur) en integraalrekening (8 uur). Iedere module bestaat uit inleidende hoorcolleges (theorie) gevolgd door oefensessies.

Deelname aan de cursus is gratis.

De cursus zal doorgaan in lokaal E-B04 op volgende dagen:
- maandag 4/9, 9-13u en 14-16u
- dinsdag 5/9, 9-13u en 14-16u
- woensdag 6/9, 9-13u en 14-16u
- donderdag 7/9, 9-13u en 14-16u
- vrijdag 8/9, 9-13u

Inschrijven kan nadat je voor de opleiding bent ingeschreven via "mijn studentendossier"

Studenten die nog niet zijn ingeschreven voor de opleiding kunnen inschrijven voor de septembercursus Wiskunde via deze link.

Je kan de cursus hier downloaden.

Contactpersoon: Lutgarde Van den Bosch 

 

Voorkennis chemie voor architectuur en interieurarchitectuur

De septembercursus chemie is bestemd voor toekomstige studenten architectuur en interieurarchitectuur die een beperkte scheikundige vooropleiding hebben gekregen in het secundair onderwijs of het pakket scheikunde van 1 uur in het secundair onderwijs niet beheersen. Voor deze introductiecursus is geen voorafgaande kennis van chemie vereist.

De cursus bestaat uit inleidende hoorcolleges (theorie) aangevuld met verschillende oefeningen. Vooral de praktische kennis van chemie is van belang. In deze cursus wordt de leerstof chemie van het secundair onderwijs herhaald, met de nadruk op die leerstofonderdelen die echt nodig zijn voor of een toepassing hebben in de materiaalleer. Zo worden behandeld: inleiding tot moleculen en atomen, basiswetten van de chemie, atoombouw, chemische binding, chemische functies, stoichiometrie en organische chemie.

Deelname aan de cursus is gratis.

De cursus zal doorgaan in lokaal E-B04 op volgende dagen:
- maandag 11/9, 9-13u
- dinsdag 12/9, 9-13u
- woensdag 13/9, 9-13u
- donderdag 14/9, 9-12u

De slides van de septembercursus chemie vindt u via deze links: hoofdstuk 3 stoichiometri & hoofdstuk 4 chemische functies

Studenten die ingeschreven zijn voor de opleiding aan de UHasselt kunnen inschrijven via "mijn studentendossier":

 

Studenten die nog niet zijn ingeschreven voor de opleiding kunnen binnenkort inschrijven voor de septembercursus Chemie via deze link.


Contactpersoon: Elke Knapen