Logo UHasselt

menu

Toekomstige studenten


Start je studie

Toekomstige studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VOOR STUDENTEN INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN

Voorkennis wiskunde voor bachelors (en schakelstudenten) in de industriële wetenschappen

In de bacheloropleiding in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur)  worden heel wat elementen uit de wiskunde regelmatig gebruikt in andere vakgebieden zoals mechanica, fysica, elektriciteit, chemie, e.a. Daarom verwachten we van de beginnende student een behoorlijke basiskennis van een aantal fundamentele begrippen en methoden over reële functies, goniometrie, afleiden en integreren, matrices, stelsels en vlakke meetkunde.

Je hebt best minimum 4, en wenselijk 6 (of meer) lestijden wiskunde per week gevolgd in de derde graad van het secundair onderwijs (ASO of TSO).

Tijdens de septembercursus wiskunde, die bestaat uit 8 modules, werk je thematisch rond bovengenoemde begrippen en methoden. Per module wordt de essentiële theorie kort overlopen en met enkele modeloefeningen toegelicht. Daarna krijgen de deelnemers uitgebreid de gelegenheid om, in kleine groepen en onder begeleiding van een docent, zelf een reeks oefeningen op te lossen. 

De lessen gaan door op maandag 2, dinsdag 3, donderdag 5 en vrijdag 6 september 2019 telkens van 08.45-16.15 uur (dinsdag en vrijdag tot 15.15 uur). Deelname is niet verplicht, maar is voor velen wel sterk aan te raden! 

Inschrijven kan vanaf eind juni voor iedereen die interesse heeft.

Praktische gegevens in verband met inschrijven en locatie van de lessen op campus Diepenbeek worden hier tijdig aangevuld.

Contactpersoon: Giovanni Vanroelen / Sabine Bertho