Toekomstige studenten

Start je studie

Toekomstige studenten

VOORKENNIS CHEMIE VOOR STUDENTEN ARCHITECTUUR & INTERIEURARCHITECTUUR

De septembercursus chemie is bestemd voor toekomstige studenten architectuur en interieurarchitectuur die een beperkte scheikundige vooropleiding hebben gekregen in het secundair onderwijs of het pakket scheikunde van 1 uur in het secundair onderwijs niet beheersen. Voor deze introductiecursus is geen voorafgaande kennis van chemie vereist.

De cursus bestaat uit inleidende hoorcolleges (theorie) aangevuld met verschillende oefeningen. Vooral de praktische kennis van chemie is van belang. In deze cursus wordt de leerstof chemie van het secundair onderwijs herhaald, met de nadruk op die leerstofonderdelen die echt nodig zijn voor of een toepassing hebben in de materiaalleer. Zo worden behandeld: inleiding tot moleculen en atomen, basiswetten van de chemie, atoombouw, chemische binding, chemische functies, stoichiometrie en organische chemie.

Deelname aan de cursus is gratis.

De cursus zal vermoedelijk doorgaan op volgende dagen (onder voorbehoud - bevestiging van de data volgt in de loop van het tweede semester)

Datum Tijdstip
maandag 14/09/2020 09.00-13.00 uur
dinsdag 15/09/2020 09.00-13.00 uur
woensdag 16/09/2020 09.00-13.00 uur
donderdag 17/09/2020 09.00-12.00 uur

Inschrijven voor deze cursus is verplicht; de mogelijkheid tot inschrijven verschijnt in de loop van maart 2020 op deze website.

Contactpersoon: Elke Knapen