Toekomstige studenten

Start je studie

Toekomstige studenten

VOORKENNIS WISKUNDE VOOR STUDENTEN MOBILITEITSWETENSCHAPPEN

In deze septembercursus herhalen we enkele elementaire begrippen en rekentechnieken van wiskunde. Hierbij wordt er extra gefocust op fouten die vaak gemaakt worden door studenten. Begrippen zoals afgeleide en integralen worden niet gezien in deze cursus. Deze onderwerpen worden behandeld in de cursussen wiskunde, aangeboden in de 1e bachelor.

Een overzicht van de verwachte voorkennis kan je hier terugvinden. Hierbij baseren we ons grotendeels op een voorkennis van 4 uur wiskunde per week in het secundair onderwijs.

We delen de groepen op naargelang de studiekeuze en de voorkennis wiskunde uit het middelbaar (gebaseerd op het aantal uren per week). Op deze manier proberen we groepen van een gelijkaardig niveau op te stellen.

De cursus is een mix van zelfstudie en het oplossen van oefeningen, en waar nodig wordt er extra uitleg gegeven door de begeleider. De verschillende onderwerpen kan je reeds zelf online raadplegen op het Leerplatform wiskunde

Wanneer?

De cursus vindt plaats op 14, 16, 17 en 18 september 2020, telkens van 10-16u (met een voorziene middagpauze). Enkel op de dag van de introductiedag (16 september 2020) zal er geen septembercursus zijn, zodat in totaal 4 dagen aan verschillende onderwerpen worden gewerkt.

Waar?

Alle cursussen vinden plaats in gebouw D van campus Diepenbeek. Na het afsluiten van de inschrijvingen, krijg je een lokaalverdeling en grondplan toegestuurd op je studentenmail.

Hoe inschrijven?

1. Schrijf je definitief in voor de opleiding aan UHasselt (een voorlopige inschrijving is niet voldoende!).
  2. Schrijf je via je studentendossier in voor de septembercursus wiskunde vóór 11 september. Op deze manier is er ook voor ons voldoende tijd om een gepaste groepsverdeling te maken.
  3. Je krijgt automatisch een bevestigingsmail toegestuurd op je studentenmail.

Cursusmateriaal

Alle documenten en enkele kennisfilmpjes en interactieve apps kan je terugvinden op het leerplatform wiskunde. Na inschrijving krijg je een leidraad toegestuurd voor de specifieke onderwerpen die behandeld worden voor jouw studiekeuze. (Let wel, dit gebeurt niet onmiddellijk!). Deze leidraad wordt gevolgd tijdens de septembercursus.

Praktisch

Omdat we interactief met deze onderwerpen aan de slag willen, kan het aangeraden zijn om een apparaat mee te nemen waarop je de documenten en filmpjes (pak ook oortjes mee) kan bekijken. Dit kan via smartphone, tablet of laptop. Er zal, uit ecologisch standpunt, echter geen printversie voorzien worden van de documenten of de leidraad.

Contactpersoon: Jeroen Wynen / Virginie Claes