Logo UHasselt

menu

UHasselt@school


Activiteiten voor leerlingen

UHasselt@school

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WINNAARS SOLARSTAD AWARDS

Op zaterdag 5 mei 2018 werden tijdens het X-festival, dat dit jaar plaatsvond op C-Mine in Genk, de SolarStad Awards uitgereikt. Schepen Gianni Cacciatore van Stad Genk en schepen Joost Venken van Stad Hasselt bekroonden de winnaars van deze wedstrijd, die de beste ideeën op basis van zonne-energie in het zonnetje zette. Alle deelnemers toonden echter hoe we creatief met deze bron van energie kunnen omspringen. We willen iedereen dan ook graag bedanken voor het enthousiasme!

De SolarStad Award 2018 ging naar 'EcoBlinds', een project van Martijn Luyckx en Isaac Meers. Deze studenten informatica van de Universiteit Hasselt bedachten een combinatie van zonnewering en zonnepanelen waarmee een meeting room én verduisterd én van het nodige vermogen voor een beamer, een laptop, ... voorzien kan worden. Zij werden voor dit idee beloond met een prijs van 1 000 euro uit handen van schepen Joost Venken.


 

De Junior SolarStad Award 2018 werd toegekend aan Anne Briers. Haar 'Solar Kijkdoos' laat toe om een kijkje te nemen in een nestkastje, om zo de groei van vogeltjes te kunnen volgen zonder het nest te verstoren. Schepen Gianni Cacciatore overhandigde haar voor haar idee een prijs ter waarde van 250 euro.Alle winnaars ontvingen bovendien een strandbeestje en een postkaart met de handtekening van kunstenaar Theo Jansen.