Logo UHasselt

menu

Postgraduaat Stralingsdeskundige


Postgraduaat Stralingsdeskundige

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PRAKTISCHE INFO


Duur

De opleiding omvat 120 u theorie en praktijk ingericht op vrijdagen. Een nieuwe editie start in op 25 januari 2019 (mits voldoende inschrijvingen) en loopt tot 8 november 2019. 

De sessies vinden plaats op vrijdag van 09.00 - 16.00 uur. Er worden geen lessen gepland tijdens de reguliere schoolvakanties. 

Online inschrijven kan nog steeds (onder voorwaarden, gelieve contact op te nemen via jothi.blontrock@uhasselt.be voor meer informatie). 

Bekijk hier de gedetailleerde planning >

 

Locatie

De lessen vinden plaats bij het SCK•CEN in Mol en een aantal sessies vinden aan de UHasselt op campus Diepenbeek plaats.

 

Kostprijs

De kostprijs van het volledige postgraduaat Stralingsdeskundige is € 6500 excl. btw (incl. catering, nuclidenkaart en digitaal cursusmateriaal).

Inschrijven voor losse modules is mogelijk indien u over voldoende voorkennis beschikt. Gelieve hiervoor eerst contact op te nemen via jothi.blontrock@uhasselt.be.

 

Subsidies

U kunt gebruik maken van de KMO-portefeuille voor gedeeltelijke betaling van het inschrijvingsgeld. Meer info >

Co-valent, het vormingsfonds van chemie, kunststoffen en life sciences (werknemers van PC 116 en 207) geeft aan de bedrijven die tot RSZ-categorie 087 behoren de mogelijkheid om hun opleidingskosten terugbetaald te krijgen door subsidies. Uw bedrijf betaalt de kosten van de opleidingen en dient nadien de bewijsstukken bij Co-valent in. Meer info >

 

 


Aanwezigheid

Er wordt aanwezigheid gevraagd tijdens de sessies. Voor de praktijksessies moet u wettelijk afwezig zijn om een vervangende opdracht te kunnen krijgen.

 


Getuigschrift

Iedere module wordt getoetst door een schriftelijk gesloten boek examen. Tijdens de praktijksessies wordt de kennis via een opdracht/taak/werkstuk getoetst.

Om te slagen voor het postgraduaat Stralingsdeskundige, moet u geslaagd zijn voor iedere module. U heeft twee examenkansen per module.

Slagen resulteert in een postgraduaat getuigschrift Stralingsdeskundige uitgereikt door Universiteit Hasselt.

Dit postgraduaat getuigschrift is een nodige voorwaarde om door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle FANC erkend te kunnen worden als deskundige in de fysische controle.


 

Parallelle Franstalige opleiding

Institut Supérieur Industriel de Bruxelles ISIB
Isabelle Gérardy
E: gerardy@isib.be
 


Meer info?

Jothi Blontrock
opleidingsmanager

T: 011 26 86 33
E: jothi.blontrock@uhasselt.be

prof. dr. Wouter Schroeyers
academisch verantwoordelijke

Nucleair Technologisch Centrum NuTeC
UHasselt, faculteit IIW
E: wouter.schroeyers@uhasselt.be

Logo UHasselt

dr. Michèle Coeck
academisch verantwoordelijke

SCK•CEN Academy for Nuclear Science and Technology                 
E: mcoeck@sckcen.be