Logo UHasselt

menu

Studie- en Studentenbegeleiding/StudentPoint


Mijn studieloopbaan

Studie- en Studentenbegeleiding/StudentPoint

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SAMENSTELLING STUDIEPROGRAMMA

Ben je ingeschreven als student aan de UHasselt? Het eerste wat je dan dient te doen is je studieprogramma samenstellen. Je studieprogramma geeft weer welke opleidingsonderdelen je volgt in een academiejaar en wordt uiteindelijk in een studiecontract gegoten.

Eerstejaarsstudenten schrijven zich gewoonlijk in voor het modeltraject voor 60 studiepunten. Je hebt een aantal mogelijkheden tot flexibel studeren, bijvoorbeeld als je werkende student bent of vrijstellingen hebt.

In de volgende jaren stel je telkens opnieuw je studieprogramma samen. Als je geen modeltraject volgt, kan je jezelf de volgende vragen stellen. Zij helpen je bij het samenstellen van een evenwichtig en realistisch studieprogramma.

- Kan ik toleranties inzetten?

- Welke opleidingsonderdelen tolereer ik niet en herkans ik?

- Welke nieuwe opleidingsonderdelen wens ik en kan ik opnemen?

- Heb ik bindende voorwaarden opgelegd gekregen?

- Wat was mijn behaald studierendement in het vorige academiejaar?

- Kan ik dit aantal studiepunten opnemen met de huidige stand van mijn leerkrediet?

- ...

Ieder jaar in september worden er voor alle studenten studietrajectsessies georganiseerd. Tijdens deze sessies stel je samen met je studieloopbaanbegeleider een goed studietraject samen. Meer informatie kan je terugvinden op Blackboard/Toledo. Uiteraard kan je ook gedurende het academiejaar terecht bij je studieloopbaanbegeleider voor ondersteuning in het kader van je studieprogramma.

Volg de instructies in de video of het document hieronder om je studietraject samen te stellen.

Instructiedocument