Logo UHasselt

menu

Studie- en Studentenbegeleiding


Mijn studieloopbaan

Studie- en Studentenbegeleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

FLEXIBEL STUDEREN

Je kan als student kiezen om een standaard samengesteld programma (=modeltraject) te volgen, maar je kan ook kiezen voor een flexibel studieprogramma. Zie je door de bomen het bos even niet meer, contacteer dan de studieloopbaanbegeleider van jouw opleiding.

Jij staat als student centraal! Samen met je studieloopbaanbegeleider ga je op zoek gaan naar het studieprogramma dat bij jou past. Met een aangepast studieprogramma maximaliseren we jouw slaagkansen!


Minder dan 60 studiepunten opnemen

Je bent niet verplicht om voltijds te studeren. Je kan in samenspraak met je studieloopbaanbegeleider een individueel studieprogramma samenstellen dat rekening houdt met jouw capaciteiten en persoonlijke omstandigheden. Weet wel dat 27 studiepunten een minimum is om als student erkend te worden. Indien je minder studiepunten per academiejaar opneemt, zal je er uiteraard langer over doen om de totale opleiding af te ronden. Het is ook mogelijk dat de uur- en examenroosters een minder optimale spreiding kennen.

Meer dan 60 studiepunten opnemen

Mits je studievoortgang het toelaat, kun je tot  maximum 68 studiepunten in één academiejaar afronden. De examencommissie kan jou in uitzonderlijke situaties toestaan om meer studiepunten op te nemen (OER-artikel 6.2 lid 2).

Examen- en creditcontracten voor afzonderlijke opleidingsonderdelen

Je kan studeren met een examencontract, waarbij je enkel examens aflegt en geen lessen bijwoont. Voor bepaalde opleidingsonderdelen is dit niet mogelijk owv labo’s, groepswerk, practica, ontwerpstudio’s  of andere opleidingsonderdelen met permanente evaluatie e.d..

Indien je geen (bijkomend) diploma wil verwerven, maar je wel wenst te specialiseren in specifieke topics, bestaat er ook de mogelijkheid om onder een creditcontract specifieke opleidingsonderdelen op te nemen. Je mag lessen bijwonen en examens afleggen en als je slaagt krijg je een certificaat (creditbewijs).