Logo UHasselt

menu

Studie- en Studentenbegeleiding


Mijn studieloopbaan

Studie- en Studentenbegeleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

IK VERANDER VAN ... NAAR ...

Ik verander binnen de UHasselt van opleiding

Je bent gestart met de opleiding architectuur en je merkt dat interieurarchitectuur toch meer jouw ding is? Of je bent begonnen als rechtenstudent maar een meer economische richting past beter bij jou? De UHasselt biedt immers heel wat opleidingen (link) aan.

Als je wil veranderen van opleiding neem je hiervoor contact op met de studieloopbaanbegeleiders van zowel je huidige opleiding als je toekomstige opleiding. Zij zullen je kunnen verder helpen met vragen zoals:

Ik verander van een andere onderwijsinstelling naar de UHasselt

Ben je begonnen aan een hogeschool of een andere universiteit, maar je ziet jezelf eerder studeren aan één van de opleidingen (link) van de UHasselt? De UHasselt is een universiteit die haar onderwijs zoveel mogelijk optimaliseert in functie van de student en kenmerkt zich met een uniek onderwijsmodel (link). Daarnaast is er ook een uitgebreid aanbod aan begeleidingsmogelijkheden en biedt het studentenleven heel wat extra’s.

Het is bij meerdere opleidingen mogelijk om tijdens het academiejaar te beginnen aan de UHasselt. Hiervoor neem je contact op met de studieloopbaanbegeleiders van je toekomstige opleiding. Zij zullen je een antwoord geven op volgende vragen:

Informeer je ook grondig bij je huidige instelling zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Ik verander van de UHasselt naar een andere onderwijsinstelling

Ligt je toekomst buiten de UHasselt? Zowel tijdens als na het huidige academiejaar is het mogelijk te veranderen van een UHasselt-opleiding naar een andere universiteit of hogeschool.

Je kan hiervoor contact opnemen met de studieloopbaanbegeleider van je huidige opleiding aan de UHasselt. Zij zullen je verder helpen met vragen zoals:

Daarna neem je ook contact op met de studieloopbaanbegeleider van je toekomstige opleiding waar je terecht kan met vragen zoals:

  • Wanneer kan ik beginnen?
  • Welke opleidingsonderdelen kan ik nog opnemen?
  • Welke vrijstellingen zijn er eventueel mogelijk?
  • ...