Studie- en Studentenbegeleiding

Mijn studieloopbaan

Studie- en Studentenbegeleiding

WAAR LET IK OP ALS IK VERANDER VAN OPLEIDING?

Leerkrediet

Als je uitschrijft aan de UHasselt krijg je de studiepunten terug voor de opleidingsonderdelen waarvan de uitschrijvingsdatum nog niet is verlopen. Deze worden gewoon teruggestort op je leerkredietsaldo.

Ben je bezig aan je eerste jaar in het hoger onderwijs en verlies je een beperkt aantal studiepunten omdat je van opleiding bent veranderd of gaat veranderen? Dit is zeker geen ramp! Het leerkrediet voorziet in beperkte mate ruimte om studiepunten te verliezen door bv. te veranderen van opleiding. Belangrijker is dat je een opleiding volgt waarvan jij denkt dat ze het meest geschikt is voor jou.

Meer uitgebreide informatie over het leerkrediet vind je op deze pagina.

Studiegeld en studietoelage

Als je uitschrijft aan de UHasselt krijg je het studiegeld terug voor de opleidingsonderdelen waarvan de uitschrijvingsdatum nog niet is verlopen. Dit bedrag is afhankelijk van het totaal aantal studiepunten waarvoor je uitschrijft en conform de bedragen die gelden aan de UHasselt.

Let op! Als je een studietoelage hebt betekent dit dat je mogelijk een deel van de studietoelage moet teruggeven. Daarnaast hou je ook rekening met het studietoelagekrediet.

Voor vragen in verband met je studietoelage(krediet) neem je contact op met de sociale dienst.

Kinderbijslag

Zorg ervoor dat je gedurende een heel academiejaar voor minstens 27 studiepunten blijft ingeschreven aan een hogeschool of universiteit. Dit is namelijk het minimum om je recht op kinderbijslag te behouden en een studentenjob te mogen doen.

Voor vragen in verband met je kinderbijslag neem je contact op met de sociale dienst.