Logo UHasselt

menu

Verantwoord handelen aan de UHasselt


Integriteitsbeleid

Verantwoord handelen aan de UHasselt

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INTEGRITEIT EN VERANTWOORD HANDELEN

Er bestaat geen twijfel over: integriteit is een belangrijk aspect van ons maatschappelijk gedrag. En het krijgt ook terecht meer aandacht in de media. De ngo-sector, het bankwezen, de politiek en de economie: zij denken vandaag allemaal uitdrukkelijk na over manieren om integriteit in hun organisaties te bevorderen. Maar wat betekent integriteit voor ons als universiteit? En hoe maken we samen werk van een positieve UHasselt-integriteitscultuur? Daarop proberen we met dit integriteitscharter en deze brochure een antwoord te bieden.

 

WIJ ZIJN UHASSELT

Met meer dan 1.400 medewerkers werken we samen aan UHasselt. En hoewel we in heel uiteenlopende profielen met heel diverse taken bezig zijn, zijn er toch een aantal waarden die ons binden.

Samen zijn wij UHasselt, en maken we onze universiteit – vanuit onze eigen rol – sterk op vlak van onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. In verbinding met elkaar delen we onze kennis op een manier die de maatschappij ten goede komt. Sterk publiek engagement was, is en blijft een belangrijk kenmerk van wie we zijn en wat we doen.

Onze studenten, medewerkers, onderzoekers en alumni kunnen en willen onze samenleving slimmer, flexibeler en beter maken. De uitdagingen van vandaag en morgen zijn het kompas waarop wij ons onderwijs, onderzoek en onze maatschappelijke betrokkenheid enten.