Logo UHasselt

menu

MSNetwerkLimburg


Werking

MSNetwerkLimburg

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

KLINISCHE STUDIES

Het MS-Netwerk Limburg bundelt eveneens het klinisch wetenschappelijk onderzoek dat voorheen apart werd uitgevoerd in de verschillende instituten. In dit onderzoek worden nieuwe kandidaat geneesmiddelen en nieuwe revalidatieprogramma’s voor MS bestudeerd. Door de krachten te bundelen ontstaan hiervoor extra mogelijkheden.

Personen met MS die wensen deel te nemen aan dit onderzoek kunnen steeds met ons contact opnemen, en dit in overleg met de behandelende arts. Ook geïnteresseerde neurologen kunnen ons contacteren voor bijkomende informatie over lopende studies.

Klinische studies rond nieuwe geneesmiddelen voor MS
Geneesmiddelen ontwikkeld door farmaceutische bedrijven of vanuit eigen wetenschappelijk onderzoek dienen in klinische studies hun werkzaamheid te bewijzen. Op die manier kan dit onderzoek bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor MS. Deze studies worden uitgevoerd in zowel UHasselt-BIOMED en het Revalidatie & MS Centrum Overpelt.
Voor meer informatie: mevr. Anne Bogaers, MS verpleegkundige
e-mail: anne.bogaers@uhasselt.be
tel: +32 (0)11 26 93 05

Klinische studies rond revalidatie en behandeling van MS
De onderzoeksgroep REVAL van de PHL/UHasselt legt zich specifiek toe op het ontwikkelen van nieuwe en betere methoden van fysiotherapie en revalidatie bij MS patiënten. In klinische studies tracht men de waarde van nieuwe behandelingen te onderzoeken. Ook deze studies worden uitgevoerd in UHasselt-BIOMED (REVAL) en Revalidatie & MS Centrum Overpelt.
Voor meer informatie: mevr. Anne Bogaers, MS verpleegkundige
e-mail: anne.bogaers@uhasselt.be
tel: +32 (0)11 26 93 05


Algemene coördinatie klinische studies
Voor algemene informatie over het lopende MS onderzoek in UHasselt-BIOMED:
dr. Kim Pannemans, stafmedewerker UHasselt-BIOMED
e-mail: kim.pannemans@uhasselt.be
tel: +32 (0)11 26 92 08