Wingmen Inspirationals

Bereikbaarheid van campus Hasselt

Openbaar vervoer

• Per trein
    Vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik zijn er om het uur, zeven dagen op zeven, rechtstreekse verbindingen met de Limburgse hoofdplaats.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen: www.nmbs.be

U kunt een taxi nemen aan de ingang van het station in Hasselt. Een taxi naar het Kolonel Dusartplein kost ongeveer € 5,00. Vanaf het Kolonel Dusartplein kunt u naar campus Hasselt wandelen. Volgt u de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

• Per bus
    Met de Campushopper biedt De Lijn een bus aan die pendelt tussen het station van Hasselt en het station van Genk, en die onder andere halt houdt aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt en op de campus in Diepenbeek.

Aan het stationsplein van Hasselt komen regelmatig snelbusdiensten aan uit Maaseik, Lommel, Neerpelt en Geel. Ook vanuit praktisch alle Limburgse gemeenten zijn er goede verbindingen naar Hasselt.

Aan het station in Hasselt vertrekt om de 5 minuten tevens de “Boulevardpendel” die u tot vlakbij de faculteit brengt. Stapt u uit aan de halte “Kolonel Dusartplein”. De afstand per bus van het station naar het Dusartplein bedraagt ongeveer 8 minuten. Aan het Kolonel Dusartplein volgt u de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

Vanaf campus Diepenbeek vertrekken de lijnen 45, 20A, 36 en 453  naar het Kolonel Dusartplein in Hasselt.

Vanaf Genk-Station vertrekken de lijnen 1 en 45 naar het Kolonel Dusartplein.

Meer informatie vindt u bij De Lijn Limburg tel. 070 220 200, de Lijnwinkel tel. 011 85 03 03 of www.delijn.be. Er is een infokantoor op het Stationsplein.

real-time info halte Dusartplein Hasselt

Met de fiets

Campus Hasselt heeft een onbewaakte fietsenstalling aan het Koekerellenpad (pad tussen Oude Gevangenis en Rectoraatsgebouw).

Op volgende locaties bewaken stadswachten uw fiets:

Stadhuis:

• op het Groenplein achter het stadhuis
  • maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur
  • zaterdag van 10 tot 18 uur.

Station:

• aan de voorkant van het station
  • maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur
  • zaterdag van 9.30 uur tot 18.30 uur
  • niet op zon- en feestdagen.
Capucienenplein:
  • aan de Twee Torenwijk
  • maandag tot vrijdag van 10 tot 18 uur
  • niet op zon- en feestdagen.
Kolonel Dusartplein:
  • op de hoek van Maastrichtersteenweg en Kolonel Dusartplein
  • dinsdag en vrijdag (marktdagen) van 9 tot 13 uur.

Met de wagen

Hasselt is goed bereikbaar via de autosnelwegen E313 (afritten 27-28-29) en E314 (afrit 29). Er zijn heel wat parkings in en rondom het stadscentrum. U kunt de auto achterlaten aan de rand van de stad en verder reizen met de bus. Nabij campus Hasselt – onder het Kolonel Dusartplein – is er een betaalparking. Deze betaalparking kunt u bereiken via de Koning Boudewijnlaan of de Maastrichtersteenweg. Aan het einde van de Maastrichtersteenweg rijdt u rechts de Kleine Ring op. Na 100 m. ziet u de ingang van de parking. Gratis parkeren nabij campus Hasselt kunt u aan de Vildersstraat en de Koning Boudewijnlaan.

De parkeermogelijkheden op een rijtje

Park & Ride

• Alverberg: gratis parking (303), bus ‘H8’ naar station en Grote Markt van maandag tot en met zaterdag van 7 tot 19 uur, niet op zon- en feestdagen.

Parkeren in de binnenstad

• Gratis parkeerterreinen:
    Vildersstraat (200), Mouttoren (200), Kolenkaai (100), Truierbrug zuid (150) en Cultureel Centrum (320).
  • Parkeergarages (betalend):
    Parking Kolonel Dusartplein (800 plaatsen – vlakbij campus Hasselt), Molenpoort (420), TT-wijk (520) en Luikersteenweg (250). Informatie over de parkeergarages leest u op www.parkings-hasselt.be.
  • Parkeren in de zone Centrum -gebied binnen en op de Groene Boulevard- is overdag (9-19uur) betalend. Op straat parkeren kost je één euro voor het eerste uur en twee euro voor elk volgend uur.
  • Parkings voor mensen met een handicap:
    Er zijn een dertigtal parkeerplaatsen voorbehouden voor mensen met een handicap.
  • Meer informatie vindt u op de website van Stad Hasselt.

Inplanting gebouwen op campus Hasselt

Stadscampus Hasselt