Logo UHasselt

menu

Music For Life


Overzicht acties

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Warmste ontbijt met Vluchtelingen

PRAKTISCH

10 dec 2018 08.00 uur - 11.00 uur


Campus Diepenbeek

Lokaal Agora


CONTACTPERSOON

dr. Sofie IGNOUL

32-11-268014

sofie.ignoul@uhasselt.be


Op 10 december vieren we de internationale dag van de mensenrechten. Dit jaar is ook de 70ste verjaardag van het ondertekenen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
 
Om deze dag en het belang ervan in de verf te zetten organiseert UHasselt, in samenwerking met Amnesty International, studentenverenigingen BSP Limburg en ESN en verscheidene andere partners de Human Rights Week. Tussen 3 en 10 december zullen in de gebouwen van de UHasselt verschillende activiteiten plaatsvinden om mensen te sensibiliseren rond het thema mensenrechten. 
 
Op 10 december wordt de week afgesloten met een ontbijt op de universiteit. In samenwerking met BSP Limburg krijgen studenten, personeel, maar ook externen de kans om te ontbijten, ondertussen te luisteren naar getuigenissen met vluchtelingen en nadien ervaringen met hen uit te wisselen.
Bovendien zal UHasselt haar samenwerking met SAR, Scholars at Risk, officieel bekrachtigen tijdens dit ontbijt. SAR is een internationale organisatie die opkomt voor academische vrijheid en de rechten van bedreigde academici wereldwijd.
 
Een deel van de opbrengst van dit ontbijt willen we schenken aan Amnesty International, de organisatie die zich inzet voor mensenrechten.
 
Locatie; Agora Campus Diepenbeek
Datum: 10 december van 8-11h