Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

Lecture Activerend doceren (avondsessie)

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Lecture Activerend doceren (avondsessie)

Lecture Activerend doceren (avondsessie)
PRAKTISCH

18 mei 2017 18.30 uur - 21.00 uur


Faculteit Rechten Gebouw

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Lokaal FR 1.01


CONTACTPERSOON

Mevrouw Marieke HUYSMANS

32-11-268591

marieke.huysmans@uhasselt.be



Inschrijven

Inhoud

Tijdens deze lezing ervaar je hoe je als trainer de traditionele rol van kennisoverdrager kan overstijgen.

Van vroeger tot nu nemen we deze evoluerende rol onder de loep om te bekijken wat het onderwijs in de 21ste eeuw verwacht van de hedendaagse trainers.

Aan de hand van concrete voorbeelden wordt geïllustreerd hoe lessen of trainingen creatiever en interactiever opgebouwd kunnen worden met een focus op de ontwikkeling van competenties en employability skills. Ook zullen onmiddellijk toepasbare technieken aangereikt worden hoe studenten in kleine maar ook grote klasgroepen geactiveerd kunnen worden. 

Docent

 

Mario Gielen heeft zijn doctoraat in de Pedagogische Wetenschappen behaald aan UGent, waar hij in het departement Onderwijskunde onderzoek verricht heeft naar de toegevoegde waarde van peer assessment binnen het Hoger Onderwijs en hoe dit proces geoptimaliseerd kan worden in functie van het leerproces in een CSCL omgeving. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijsveld als lesgever, consulent, instructional designer, begeleider en onderzoeker. Momenteel werkt hij als onderwijskundig adviseur rond blended Leren, assessment en instructional design in het kader van onderwijsprofessionalisering- en ondersteuning aan de UHasselt. Daarnaast is hij projectleider voor de ontwikkeling van de eerste MOOC aan UHASSELT in het kader van een innovatief onderwijsproject.

Kostprijs

De kostprijs voor deze lezing is € 30 (excl. btw).

Inschrijven

U kan zich hier inschrijven voor de avondsessie.

Inschrijven