UHasselt SEE

Universiteit Hasselt School of Expert Education

Cursus "Lower extremity movement patterns and motor learning in a sport physical therapy setting"

21 okt 2017 09.00 uur - 13.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

CONTACTPERSOON

Mevrouw Jothi BLONTROCK

32-11-268633

jothi.blontrock@uhasselt.be

Inhoud

Het dagelijkse werk van een kinesitherapeut bestaat uit het behulpzaam zijn bij een patiënt bij het (her-)leren van motorisch vaardigheden. Voor de kinesitherapeut is het echter dikwijls een hele uitdaging om een manier van bewegen op een goede manier te kunnen analyseren, interpreteren en integreren binnen een behandelingsplan. Binnen deze scholing wordt een overzicht gegeven hoe bewegingspatronen en sport-gerelateerde blessures van het onderste lidmaat in relatie kunnen staan, en wordt aangegeven hoe we aan de hand van nieuwe wetenschappelijk onderbouwde principes vanuit het kennisdomein van het motorisch leren een zo optimaal mogelijk herstel van de patiënt kunnen faciliteren in de klinische praktijk.

• dr. Bart Dingenen (UHasselt)
    dr. Bart Dingenen is momenteel als doctor-assistent verbonden aan de Universiteit Hasselt, en als sportkinesitherapeut werkzaam in de zelfstandige praktijk Motion to Balance te Genk. In 2015 behaalde hij aan de KU Leuven zijn doctoraat. Zijn expertise is toegelegd op sport-gerelateerde revalidatie en preventie van onderste lidmaat blessures.

• dr. Alli Gokeler (UGroningen)
    dr. Alli Gokeler behaalde in 1991 zijn diploma fysiotherapie en was vervolgens 5 jaar werkzaam in Amerika, daarna nog 5 jaar in Duitsland. Hij keerde in 2001 terug naar Nederland waar hij mede-eigenaar werd van een grote praktijk voor fysiotherapie. In 2003 behaalde hij het diploma sportfysiotherapie. In 2015 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen tot PhD. Zijn aandachtsgebieden zijn motorisch leren, blessure preventie en revalidatie.

Kinesitherapeuten, sportartsen, personal trainers, podologen

Praktische info

Datum & tijdstip: zaterdag 21 oktober 2017 van 9.00 - 13.00 uur