UHasselt SEE

32-11-268502

marleen.missotten@uhasselt.be

Inschrijven

Geert Hoornaert is klinisch psycholoog en mengde zich als ‘praktijkmens’ in het debat rond euthanasie bij psychisch lijden.

Dokter Marc Hebbrecht is psychiater en opleider in psychiatrie, psychotherapie en psychoanalyse. Hij is beleidsarts in ASSTER Sint-Truiden en verbonden aan het UPC KU Leuven, campus Kortenberg.

Geert Hoornaert stelt dat ‘Uitzichtloosheid’ – één van de voorwaarden voor euthanasie - geen legitieme prognose kan zijn bij psychische aandoeningen, maar een essentieel ingrediënt is van elk lijden.

Marc Hebbrecht reflecteert hierover vanuit zijn rijke praktijkervaring. Voer voor debat.

Deze lezing is onderdeel van de Leerstoel Medische Ethiek | dokter Jules Knapen | cyclus 2017-2018.

Inschrijven