UHasselt SEE

Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Studiedag Binnenklasdifferentiatie in het lager en secundair onderwijs

07 nov 2019 08.30 uur - 16.00 uur

Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Leerverschillen zijn inherent aan de klaspraktijk. Deze verschillen als troef inzetten om elke leerling maximale leerkansen te bieden, is wat binnenklasdifferentiatie (BKD) doet.

Deze studiedag introduceert beginnende en ervaren lesgevers en onderwijsondersteuners in de principes en methodieken van binnenklasdifferentiatie. Een variatie aan activiteiten werkt daarbij inspirerend:

• De plenaire sessie stelt het praktijkgerichte BKD-leer-kracht model centraal; een model dat handvaten biedt om BKD te (h)erkennen en vorm te geven in lessen en op school.
  • De werksessie is erop gericht om aan de slag te gaan met het uitdenken van een gedifferentieerde les of lessenreeks.
  • De keuzesessies bieden de mogelijkheid om een eigen invulling te geven aan de studiedag.

Het aanbod is afgestemd op binnenklasdifferentiatie in het lager onderwijs en secundair onderwijs.

Bijkomende informatie en inschrijven

Website: https://www.uhasselt.be/studiedag-binnenklasdifferentiatie